Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experten: ÖSK ser ut som en medaljkandidat

Örebro som ett medaljlag? Legendariske Thomas Nordahl vågar mer och mer se Örebro som en outsider bakom Malmö och Helsingborg.

- Jag är väldigt nöjd med om vi tar en poäng mot IFK Göteborg i kväll, då kan vi gå till vila med ett mycket bra facit. Min tro på medaljchans skulle öka ännu mer, säger Nerikes Allehandas expert Thomas Nordahl till FotbollDirekt.se.

Fem segrar på sju matcher har fått fason på Örebro som - trots en bitvis skakig vår, ändå ser ut att kunna matcha de höga krav som kommit sedan i fjol.
Nordahl imponeras mycket men vill ännu inte lägga Örebro jämsides med Helsingborg och Malmö FF.
För det krävs upp till fem-sex poänggivande matcher till i rad.

- Det kan bli svårt att nå ikapp Helsingborg och Malmö. De är trots allt för tillfället numret större än ÖSK. Men skillnaden är inte så jättestor. Det som behövs är på sikt ännu bättre spelare.

Men att Örebro har likvärdiga grundförutsättningar som sina båda Skånekonkurrenter - det tror han. Laget är i grunden tillräckligt bra och en modig tränare har sedan länge en övertygelse om hur ÖSK ska se ut.

- Grunden finns där. Sixten Boström har infört ett offensivt spelsätt och vi har ett spelande lag. Sedan har vi fått med oss resultaten, säger han.
- Men jag vill ha en till kreatör på mittfältet. Ytterligare en spelare som kan göra sin gubbe.

Nordahl tror dessutom att klubben gjort rätt som gett sig in på spåret med en ungdomssatsning. Klubben ska inte köpa sig till framgångar och långsiktighet ska prägla arbetet.

- Jag tror att på ta in unga spelare som Markus Astvald och Erik Nilsson. Man tar upp några från klubbleden och närområdet och toppar med några starka nyförvärv.

Paulinho eller Roni Porokara?
- Svårt att säga. Porokara vill gå mer runt och Paulinho mer in i boxen. Båda kompletterar varandra och ger Örebro variation

Publicerad 2010-05-13 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons