POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Experten ser Djurgården som flopp-lag: Naivt spel

16 matcher spelade av 240.
Inte riktigt läge att dra några slutsatser än.
Eller?
Expertkommentator Pelle Blohm vågar.
Han hyllar starten på årets fotbollsallsvenska.
-Helt suverän, säger han.

Blohm, kommentator för Canal plus, har flackat runt mellan de allsvenska arenorna de senaste veckorna.
Han tvekar inte:
-Det har nästan enbart varit positiva saker så här långt. Speciellt när man tänker på förra året när allsvenskan var en idrottslig katastrof. Då dominerade krissnacket och det bara var negativa rubriker om dåliga planer, publik som inte kom, även huliganism. Sånt var i fokus hela våren fram till VM innan det blev bättre till hösten.

Från mörker till gryningssol

-Det har verkligen blivit en snabb scenförändring från fullständigt mörker till åtminstone gryningssol, säger Blohm.
Han ger några förklaringar.
-De tre lag som just nu är i toppen (Malmö, Helsingborg och Örebro) står alla för en kreativ fotboll som majoriteten av åskådarna vill se. En offensiv, positiv fotboll med mycket passningsspel och individualism. Malmö FF har sin trupp intakt sedan förra året och det rullar på.
-Kalmar har fått en ny arena, planerna är bättre och det är bara att konstatera att allsvenskan rent kommersiellt är en bättre produkt med Syrianska och IFK Norrköping i serien.

Negativa överraskningen?
-IFK Göteborg. Vad händer där? De skulle göra en nystart och det är naturligtvis en besvikelse att de inte har lyckats. Mjällby har i princip samma lag kvar men har inte sett speciellt harmoniskt ut i sitt spel. Det är möjligt att de är "lästa" i år och att deras spelare inte är någon överraskning längre.
Flera spännande spelare

Någon eller några spelare som gett dig en aha-upplevelse?
-Örebros Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku är otroligt intressanta som om de får till det är toppklass i allsvenskan. Rama har stenhårda inlägg med skruv, han vågar utmana, han har ett skott och dessutom spelsinne.
-Det känns spännande med två Bangura (Teteh och Mohamed) på topp i AIK, där kan de ha något på gång. Raul Ruiz i Halmstad är också en intressant spelare. Kvick, tar initiativ, bollsäker och går mot mål.

Något som får dig att vara orolig å andras vägnar?
-Förra året hade Trelleborg elva skadade spelare någon gång under vårsäsongen, nu har de redan fått en liten kris med skador. Där känns det som om något är fel. Det kan inte vara en slump när det kraschar två gånger.
-Det kanske är lite tidigt att flagga för Djurgården, men det är lite i samma läge som Göteborg. De ska ta ytterligare ett kliv och så här långt känns det som att deras spel är lite naivt.

Publicerad 2011-04-13 kl 14:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå