Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experten: "Skulle gärna vilja se en kreativ Vibe-ersättare"

Foto: Scanpix

Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg. Men Blåvitt måste inte ersätta honom med en snabb målskytt, menar experten Martin Åslund.
- Jag skulle gärna vilja se en mer kreativ spelare. Om de saknar något så är det kreativitet, säger Åslund.

Under torsdagen meddelade IFK Göteborg på sin hemsida att man säljer Lasse Vibe till den hårdsatsande Championship-klubben Brentford, som har samma ägare som danska FC Midtjylland.

Enligt den danska tidningen Ekstrabladet får IFK Göteborg omkring 13-15 miljoner svenska kronor för den 28-årige anfallaren.

- Det är ganska väntat att det blev av, det är en ganska väntad nivå som han kommer till och IFK Göteborg får helt okej betalt, kommenterar TV4-experten Martin Åslund.

- Det är möjligt att de kunde ha fått bättre betalt i vintas, men det vet vi inte om det stämmer. Runt 13 miljoner för en 28-årig bra allsvensk spelare som har ett år kvar på kontraktet är helt okej betalt. Det är rätt bra. Han är ju en late bloomer.

Åslund förstår också att Vibe nu lämnar den allsvenska serieledaren.

- Det här är bra för honom. Jag förstår verkligen att han tar den här chansen. Är man i den åldern tar man alla chanser att bli ekonomiskt oberoende. För det blir han nu, till en rimlig nivå.

- Lasse är en bra spelare, men man måste förstå skillnaden mellan allsvenskan och större klubbar i större ligor. Championship är en bra nivå.

Gör IFK Göteborg rätt som säljer?
- Ja, det tycker jag. Det finns säkert många Göteborg-supportrar som velat gå miste om 13 miljoner nu, tagit 5 miljoner i januari istället och fått SM-guld i år. Men långsiktigt mår de nog bättre av att sälja Vibe nu och ta in en spelare som kan öka sitt transfervärde istället.

Vad behöver IFK Göteborg göra nu?
- De behöver först och främst se till att hålla Gustav Engvall skadefri. Han ska få utrymme. Av 96:orna i Sverige är han den som är längst fram, även om Carlos Strandberg (CSKA Moskva) har en enorm potential.

- Nu har Göteborg ekonomiska förutsättningar att göra något. Man har Mikael Boman som kan gå i djupled, men man behöver kanske få in kvalitet och en målskytt. Men det har gått ganska bra i vår trots att Vibe bara gjort sex mål. Rent generellt tycker jag att de saknar lite kreativitet. För att vinna guldet tror jag att de behöver spets i den kreativa fasen.

Martin Åslund menar att IFK Göteborg inte nödvändigtvis måste värva in en ersättare som har liknande egenskaper som Lasse Vibe.

- Jag har sett Engvall i U-landslagen och där har han varit en bra målskytt. Med en mer kreativ spelare bredvid sig som droppar ner i mellanytorna så kanske Engvall frigörs. Jag skulle gärna vilja se en kreativ spelare komma in.

Men experten tycker inte att sportchefen Mats Gren måste ha särskilt bråttom att få in en ersättare.

- Det är viktigare att få in rätt spelare än att det går snabbt. Jag tycker att de har spelare i truppen som kan täcka upp under en tid, avslutar Martin Åslund.

Publicerad 2015-07-24 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons