POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Experten till AIK och Dif: ”Gör som Barcelona, tona ner snacket”

Hettan stiger inför morgondagens slutsålda 08-derby - på gårdagens presskonferens skickade AIK och Djurgården syrliga passningar till varandra på löpande band. TV4-experten Martin Åslund ser dock bara förlorare i "psykkriget".
- Man tjänar ingenting på det - titta på Barcelona, säger Åslund.

Sista derbyt på Råsunda, kraftigt förstärkta spelartrupper och två lag som nu ser riktigt starka ut. Allt är uppdukat för fest i morgon mellan Djurgården och AIK och att temperaturen blir högre fick vi ett kvitto på i går när tränare och spelare höll presskonferens.

AIK-tränaren Andreas Alm pekade ut Djurgårdens svaghet: "vinna matcher". Magnus Pehrsson å sin sida ser ett mer sårbart AIK med Celso Borges på mittfältet, medan nye anfallsstjärnan Erton Fejzullahu gjorde klart att han mötte bättre spelare än Daniel Majstorovic under sin utlandstid. AIK:s stjärnförvärv Henok Goitom kontrade med att hans lag har bättre spelare än Djurgården på alla positioner.

TV4-experten Martin Åslund förstår poängen med kaxande för haussens skull, men tycker att det är dumt ur en sportslig synvinkel:

- Jag tycker personligen att "spela mer, snacka mindre". Man kan titta på en klubb som Barcelona, hur skickliga de är på att tona ner och vända andra kinden till när de utsätts för psykningar. Jag tror att man tjänar väldigt lite på att kaxa inför en match, det är väldigt sällan man ser att de som pratar mest inför matchen också spelar bättre. Snacka kan man göra efteråt, säger Åslund till FotbollDirekt.se.

- Men samtidigt är det självklart kul för alla runtomkring att det blir så här. Det känns ju som det hetaste derbyt på bra många år.

Att uppsnacket skulle leda till övertända spelare och överdrivet fult spel i morgon tror inte Åslund ett dugg på.

- I så fall har tränarna misslyckats kapitalt, men nej det är jag inte särskilt orolig för. Det är väl också media som varvar upp det här och kallar det för psykkrig. Jag var inte på presskonferensen själv men det man läst, exempelvis det Magnus Pehrsson sa om Celso Borges... det var ju ganska sakligt, att AIK tappar lite bakåt med Borges på mittfältet. Och likaså det Alm sa om att Djurgården sällan vinner; det stämmer ju i år, även om de också sällan förlorar.

- Sedan är det väl också folk som gillar att snacka, som Henok och Erton. Det är två spelare som inte spelat det här derbyt tidigare och det är väl lite symptomatiskt att just de snackar som de gör.

Det är också två spelare som varit på en högre nivå än allsvenskan?

- Ja, men med såväl Henok som Erton så blir det ju det här derbyt kanske den största matchen de spelat om man ser till trycket runtomkring. Med all respekt; jag tvivlar inte en sekund på att de har spelat matcher i Spanien och Holland där motståndet varit klart bättre kvalitetsmässigt – men just själva haussen runt matchen tror jag inte att någon av dem stått inför tidigare.

Publicerad 2012-09-15 kl 13:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå