Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Experten tror inte på Daniel Andersson som ny tränare

Foto: SCANPIX

TV4- och C More-experten Anders Andersson tror inte att Malmös sportchef Daniel Andersson tar över som tränare efter Allan Kuhn.
- Min spontana känsla är att det inte är aktuellt. Jag kan ha fel, det har hänt förr, säger Anders Andersson.

TV4 och C Mores Anders Andersson gjorde sammanlagt tio säsonger för Malmö FF och har därför bättre insikt i klubben än de flesta fotbollsexperter i Sverige.

Han är inte särskild överraskad över att Allan Kuhn fått lämna Malmö.

- Nja, det är höga krav här och jag har förstått att det inte har varit helt hundra. Jag har hört om att han är en varm och god person, men det kanske krävs lite mer pondus, säger Andersson.

Uppgifter om att sportchefen Daniel Andersson nu kommer att ta över som huvudtränare har förekommit - men den teorin tror Anders Andersson inte på.

- Jag tror inte på det, utan tror att han (Daniel Andersson) tycker att det är helt okej med att ha sportchefsrollen. Att vara manger kräver mycket. Min spontana känsla är att det inte är aktuellt. Jag kan ha fel, det har hänt förr.

Tror du att det ligger något i uppgifterna som cirkulerat om missnöjda spelare?
- Jag vet inte, men jag misstänker att det kan vara så. Vissa klubbar i Sverige har lite andra krav och stil och så där. Att vara tränare i Malmö är ett tufft jobb, det är inte helt lätt.

En del i förklaringen till att Kuhn fick lämna, tror Anders Andersson, kan vara de svaga resultaten i cupen. MFF förlorade först finalen och slogs senare ut av division 1-laget Landskrona Bois - trots att Kuhn ställde upp med ett stjärnspäckat gäng.

- Det kan ha satt sina spår.

Är det rätt beslut att ta?
- Det kan inte jag svara på, det vet de där inne (i klubben). Så insatt är jag inte. Men om de nu känner att det inte är helt rätt så måste de ta ett beslut. Malmö FF är en klubb som har en plan. De har en bra vd, sportchef och styrelse. Det känns som att de hela tiden är på väg framåt och på rätt väg.

Vilket spår tror du de väljer att gå på om inte Daniel Andersson?
- Svårt att säga. I alla fall någon som har lite pondus, som spelarna har respekt för och kan jobba bra med Jens (Fjellström), Olof (Persson) och Daniel (Andersson). Det är en stark och begåvad trio. Samtidigt ska han stå för en bra och attraktiv fotboll.

Daniel Anderssons uttalanden om att det "snarare handlar om vad vi inte har nästa år" kan tolkas som att klubben letar efter en tränare med erfarenhet från Europa-spel.

Anders Andersson tror dock inte att det nödvändigtvis kommer vara ett kriterium vid en nyrekrytering.

- Jag är inte övertygad om att de tar in någon med Europa-erfarenhet. De senaste tränarna har varit en som kallats för föredetting (Åge Hareide) och en oprövad (Allan Kuhn). Nu blir det kanske något mittemellan.

Publicerad 2016-11-19 kl 14:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER