Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experterna eniga - Malmö blir årets flopp

Exakt en månad återstår till den allsvenska premiären. Hur ska det gå? Och vilket lag har värvat bäst? FotbollDirekt har svaren från tre av Sveriges mest ansedda fotbollsexperter.

IFK Göteborg blir den klaraste kandidaten till att vinna SM-guldet. Det är alla tre experterna överens om, även om Pelle Blohm vill skjuta in att Elfsborg kan vara med och utmana, precis som regerande mästarna Kalmar.

Av de värvningar som har gjorts framstår Alvaro Santos som den mest intressanta, även om det finns frågetecken för brassens kapacitet.

Varje säsong brukar minst ett storlag ha svårt att hävda sig och den här säsongen tror experttrion att Malmö och Hammarby tillhör lagen som får det svårt.

Här är experternas utlånaden, exakt en månad innan första avspark.

Ralf Edström, Radiosporten

1) Vilket lag vinner SM-guld?
- Blåvitt ser starkt ut. Kontinuitet och ungdomlig satsning tror jag ger utdelning. Ungdomarna tar ett steg till den här säsongen.

2) Vilket lag har gjort största värvningen?

- Svårt att säga något annat än Alvaro Santos. Kul att Örgryte visar att de vill vara med och och kämpa om annat än att undvika nedflyttning.

3) Detta storlag kommer att floppa...
- Malmö FF - igen. Nu är det verkligen upp till bevis för Roland Nilsson att klara av den svåra andra säsongen. Men jag tror inte det blir någon topplacering nu heller. Inte minst ser anfallet för tunt ut. Det finns mycket att jobba på för Nilsson och Hasse Borg innan de får ihop ett konkurrenskraftigt lag.

Bosse Petersson, Viasat Sport

1) Vilket lag vinner SM-guld?
- IFK Göteborg. På det sätt de jobbar och med den utveckling och strukturen på laget och det som de har runt om, känns det som om Blåvitt håller på att skaffa ett jättegrepp om svensk fotboll. Det finns mycket kraft nere i västsverige för tillfället.

2) Vilket lag har gjort största värvningen?

- Bra fråga. Många kommer att säga Martin Ericsson men det är inte riktigt min favorit. Han har en hel del att bevisa och har bevisligen inte räckt till i den danska fotbollen.
Alvaro Santos känns som en väldigt skön och intressant värvning och då måste man få tillägga att vi inte har sett honom på den svenska ligan på ett bra tag, så betyget baserar sig på det vi såg i Helsingborg och FC Köpenhamn. Jag vill dock lägga in en brasklapp - känslan är att vi inte har sett alla värvningar än till kommande säsong. Både Malmö och Hammarby tror jag kommer att göra fem-i-tolv-värvningar. Kan Hammarby knyta till sig Kennedy Bakircioglu, känns det som en tung värvning.

3) Detta storlag kommer att floppa...

- Jag har svårt att bestämma mig för ett lag, så jag måste få ta två. Det blir nog antingey Hammarby eller Malmö eller både och, om lagen misslyckas med att värva någon mer spelare. Men det kommer kanske att ramla ned en eller två spelare hos något av lagen men gör det inte det, då kommer både Hammarby och Malmö få en mycket tung allsvenska. Malmö behöver en bra försvarsspelare, då laget inte fick till backlinjen senaste säsongen och Hammarby måste få in någon offensiv kraft. Sedan känns i övrigt Djurgården som ett stort frågetecken.

Pelle Blohm, Canal+/Radiosporten


1) Vilket lag vinner SM-guld?

-  Egentligen är det fortfarande allt för tidigt att säga något. Jag har inte lusläst trupperna men det är nära till hands att lagen i toppen från förra säsongen kommer att vara med även nu. Elfsborg och Göteborg fajtas däruppe. Laget som vunnit SM-guld kan få ett bakslag men jag tror ändå att Kalmar blir att räkna med.

2) Vilket lag har gjort största värvningen?
- Inga jättestora grejer som har hänt så här långt. Vi vet inte hur bra Alvaro Santos är just nu. Martin Ericsson är en bra spelare men ändå finns det frågetecken kring honom. Nej, det bästa nyförvärvet kan Elfsborg göra om laget får tillbaka Stefan Ishizaki i fjolårsformen. Sen vet man ju aldrig med Kalmar och hur bra deras brassar är.

3) Detta storlag kommer att floppa...
- Det är lätt att säga Malmö. Men frågan är vad förväntningarna är hos Malmö egentligen. Det känns också som om det blir tungt år för Stockholmsfotbollen. Som Djurgården och Hammarby ser ut idag kommer båda lagen att få det mycket svårt.

Publicerad 2009-03-04 kl 16:56
Annons
Annons
Annons