Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experterna om Källström-värvningen: "Ett lyft för hela allsvenskan"

Foto: Bildbyrån

Kim Källström är återvänt hem till allsvenskan. Positivt för Djurgården - men också positivt för hela ligan tycker TV4- och C Mores experter.
- En övergång som ligger rätt i tiden för allsvenskan, säger Anders Andersson.
- Det känns defintivt som att man är på rätt väg, säger Jon Persson. 

Under fredagen blev den omsusade övergången slutligen klar: Kim Källström återvänder till Djurgården efter 13 år utomlands. 

Ett värvning med stort signalvärde för Djurgården - men även för hela allsvenskan. 

- Det är en het övergång liksom serien är just nu. Man har börjat känna av en hajp kring allsvenskan som inte riktigt fanns tidigare, säger experten Anders Andersson.

- Markus Rosenberg sa i Fotbollskanalen On Tour att allsvenskan inte längre är nånting man kommer hem till för att pensionera sig. Rosenberg kom hem och gjorde succé i Champions League, Behrang Safari lämnade en Champions League-klubb när han var 31. Lasse Nielsen var ordinarie i Gent, Kristoffer Olsson, Simon Thern… det känns hett och Kim kommer verkligen bli en nyttig kugge för Djurgården. 

Varför tror du det har blivit så?
- Jag tror att publiken har en stor del i det. Den stämningen som finns på allsvenska läktare, visst finns det fler åskådare i andra ligor, men den traditionen med att sjunga i 90 minuter är nog något som spelarna känner av och något som gör det kul att spela i allsvenskan. 

Anders Andersson lyfter fram att spelkvalitén har höjts märkbart, något som kollegan Jon Persson håller med om.

- Den är mycket, mycket bättre än vad folk tror i allmänhet, säger Persson och tillägger:

- Jag tror inte att Kim Källström hade kommit hem till Sverige om han tyckte att det var en dålig liga, det tror jag faktiskt inte. Jag tror snarare att det är en kille som ställer rätt höga krav på sin omgivning. 

Båda experterna tror dessutom att övergången kan bli ett lyft för Djurgården rent placeringsmässigt. 

- Bättre än förra året tror jag absolut. Sedan är det ovisst att veta men kommer exempelvis Kerim Mrabti igång så är det i princip som ett nyförvärv, likaså Radetinac. Får de igång dem så kan det bli jättebra, säger Anders Andersson.

- Det tror jag, men jag tror att de behöver fler spelare för att bli ett topplag. Det räcker inte med Kim om de ska kunna utmana de jag ser som favoriter, AIK och Malmö då i första hand med Häcken som outsider. Jag tror inte de är klara, jag tror defintivt att de kommer värva mer, säger Jon Persson.

Publicerad 2017-02-10 kl 11:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons