POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Experterna sågar Djurgården

Zoran Lukic sågar Djurgårdens sommarvärvningar längs med fotknölarna. Samtidigt tror Bosse Pettersson att höstens spelare finns i Göteborg.
Tillsammans med FotbollDirekts Oskar Nyström siar de om hur den allsvenska höstsäsongen kommer att se ut.

- Djurgården blir höstens flopp. De har inte värvat särskilt smart. De spelare som de har köpt har ingen spetskompetens och jag tror att det kommer fortsätta att gå trögt. Man skulle ha värvat yngre spelare runt 19-20 år och inte någon 30-åring från Gais. Jag anser att det är väldigt kortsiktigt att värva en spelare som är 30 år. För mig är det bortkastade pengar, säger Zoran Lukic till FotbollDirekt.se.

Den allsvenska tabellen blir allt mer tydlig. Men blir det verkligen Kalmar FF som vinner sitt första SM-guld? Och var spelar höstens spelare?
FotbollDirekt.se har tagit hjälp av före detta guldtränaren Zoran Lukic och Viasat Sports expert Bosse Pettersson. Tillsammans med Oskar Nyström ger de svar på de hetaste frågorna inför den allsvenska höstsäsongen.

Vilka blir höstens lag?

ZL: - Det kommer att bli Elfsborg. De har värvat smart, de har en bred trupp och dessutom kvalitet i hela truppen. Min favorit i Elfsborg är Anders Svensson som är något av en spindel i nätet.

BP: - Jag klämmer nog till med Helsingborg. På något sätt känns det som att Helsingborg kan ligga och smyga och få en fin höst. I långa loppet kan Helsingborg som ligger utanför alla kval ladda inför de avgörande matcherna mot de andra topplagen. Dessutom har de Henrik Larsson som är oustanding.

ON: - Bredden på truppen är kanske den viktigaste egenskapen för att vinna Allsvenskan. Det har Elfsborg. Med spelare som Anders Svensson, Stefan Ishizaki och nygamla jokern Lasse Nilsson blir Magnus Haglund & co otroligt svårstoppade under hösten. Har dessutom en bättre trupp nu än när de vann SM-guld 2006.

Vilket lag blir höstens flopp?

ZL: - Det kommer Djurgården att fortsätta vara. De har inte värvat särskilt smart. De spelare som de har köpt har ingen spetskompetens och jag tror att det kommer fortsätta att gå trögt. Man skulle ha värvat yngre spelare runt 19-20 år och inte någon 30-åring från Gais. Jag anser att det är väldigt kortsiktigt att värva en spelare som är 30 år. För mig är det bortkastade pengar.

BP: - Det kan bli så att Djurgården får en väldigt tuff höst. Det finns väldigt mycket som talar för det. De hade väldigt stora ambitioner och skulle absolut vara med och slåss däruppe men nu ligger de i en helt annan del av tabellen. Ser man till den målsättning som laget har så kan man nog kalla det årets flopp.

ON: - Säsongens flopp är redan Djurgården. Men egentligen är det ingen större överraskning, den kvalitet som truppen besitter idag håller inte för att vara ett allsvensk topplag. Värvningarna under sommaren kan säkert bli bra, men det kommer synas först nästa säsong.

Vem blir höstens spelare?

ZL: - Stefan Ishizaki om han fortsätter som han har spelat hittills. Han är idag en komplett spelare som behärskar både det korta och det långa spelet och har bra spelförståelse. Med Stefan i laget är Elfsborg kandidat nummer ett till guldet.

BP: - Det finns många bra unga spelare. En som kan bli höstens spelare är Tobias Hysén som har visat stigande form. Jag minns Tobias från åren i Djurgården när han höll på att bli en riktigt bra spelare. Han kan absolut växa under hösten och har en potential för landslagsspel. Han behöver bara få tillbaka självförtroendet och speeden. Petter Andersson och Ola Toivonen är också kandidater.

ON: - Jag måste säga Magnus Bahne. Han har tagit sig tillbaka från sin korsbandsskada och återigen visat att han är Allsvenskans bästa målvakt. HBK sitter på en guldklimp som kan räcka till många sköna extra-poäng under hösten. En annan stark kandidat och kanske lite av en outsider är Ivan Obolo. Många är oroliga för hur AIK ska klara sig utan Dulee Johnson i höst, men vänta bara till den dag då Obolo försvinner.

Vilka blir höstens överraskning?

ZL: - Kan bli Helsingborg. De har hittat spelare som trivs ihop och ett spel som passar dem. De värvade väldigt mycket förra året. Nu har man börjat värva mer förståndigt och de spelare som finns kvar från förra säsosngen har fått spela ihop sig. René Makondele tillför en extra dimension.

BP: - Jag har sett två dubbelmöten mellan Hammarby och Örebro. Och Örebro har gjort det riktigt, riktigt bra. Sixten Boström håller på att ändra Örebro. Det som de saknar är en riktigt bra målskytt. Utifrån den position som Örebro har nu så kan de överraska. Sättet som de försöker spela på är en överraskning i sig med stora förflyttningar och attraktiv fotboll.

ON: - Många tror att Kalmar FF sålde sin guldchans till Danmark. Jag är av en annan åsikt. Don Nanne har en av allsvenskans mest införstådda trupper när det gäller spelidén och det kommer att löna sig även i fortsättningen. Dessutom får vi inte glömma bort spelare som bröderna Elm, Patrik Ingelsten, Henrik Rydström, Patrik Rosengren... Ja, ni förstår. I den bemärkelsen blir KFF en "överraskning" eftersom de kommer fortsätta utmana Elfsborg om SM-guldet.

Publicerad 2008-07-31 kl 11:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå