Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Externt kapital ska stärka Helsingborg - igen

Helsingborgs IF vill få in 20 miljoner kronor - via externa finansiärer, uppger Helsingborgs Dagblad. 

Flera gånger tidigare har Helsingborgs IF valt att satsa på riskkapital i utbyte mot delar av framtida vinster. Nu vill klubben gå samma väg igen, skriver Helsingborgs Dagblad.

- Det stämmer att ett sådant upplägg finns. Vi tillför klubben eget kapital, svar ja. Vi gör det här för att säkra introduktionsåren 2017, 2018 och 2019 och resan därefter för att hålla det väldigt enkelt, säger HIF:s nye klubbdirektör Mats-Ola Schulze till HD.

ANNONS

Klubbdirektören meddelar också att man har en dialog med flera potentiella investerare. 

Det är inte längre tillåtet att ha tredjepartsägande med riskkapital direkt kopplat till spelartruppen, men HIF:s nya upplägg handlar om pengar rakt in i föreningen. Den eventuella avkastningen styrs av spelarförsäljningar och andra extraordinära intäkter, skriver HD.

- Detta är något som skissats på och legat i en byrålåda uppe på Olympia sedan några år bakåt. Vi har lyft fram det och delvis paketerat om, säger Mats-Ola Schulze.

Helsingborgs Dagblad skriver att klubbens ambition är att hitta omkring 100 personer eller företag som vill gå in med 200 000 kronor vardera, allt som allt landar alltså summan på 20 miljoner vid maximal utdelning.

På frågan varför HIF väljer att göra på det här viset svarar Schulze till HD:

ANNONS

- Den budget som presenterades på årsmötet tuggar på det egna kapitalet, vilket gör att vi kortsiktigt måste hantera likviditeten. Men långsiktigt måste vi, som jag ser det, tillföra kapital för att kunna fokusera på rätt saker och ta den här föreningen vidare.

Publicerad 2016-08-27 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto