Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

EXTRA - AIK har träffat Obolo som öppnar för en comeback

AIK har fått klartecken från Ivan Obolo. Argentinaren kan tänka sig en comeback. Det står klart efter ett möte nyligen med Obolo nere i Argentina.

- Vi har träffat honom nere i Argentina under uppehållet och fått bekräftat från honom personligen att han kan tänka sig en framtid i AIK, avslöjar sportchefen Jens Andersson för FotbollDirekt.se.

- Det var bra samtal och vi fick känslan av att han blev glad av att se oss igen - men vi har inte inlett några förhandlingar. Däremot ska vi nu göra allt i vår makt för att få tillbaka honom.

AIK:s store guldmakare från i fjol försvann i vintras och i efterhand ser han ut som den tyngsta av alla spelarförluster som drabbade mästarna.
Så när Ivan Obolo själv öppnade spel i Sverige igen i en uppmärksammad intervju med SVT Sport för några veckor sedan - då blev det fart på AIK:s ledning.
Snabbt stod det klart att en rejäl ansträngning skulle göras för att få tillbaka stjärnan.
Och mycket har hänt på bara några veckor.
Nu visar det sig att sportchefen Jens Andersson och assisterande tränaren Björn Wesström flög ner till Argentina i förra veckan för att träffa stjärnan.

- Vi träffade honom och såg honom också i en match där han gjorde enda målet (i lördags, minuten före slutet). Det var lätt att se att han håller samma höga klass som tidigare. Ja, vi blev inte besvikna, säger Jens Andersson och berättar om ett arbete som nu kommer att intensifieras.

- Nu väntar en hel del jobb. Nästa steg blir att skapa förutsättningar för en affär. Är det möjligt? - och är hans klubb intresserad av att sälja honom?

Ivan Obolo har ett gällande kontrakt med den argentinska klubben Arsenal de Sarandi i två år till. Ett faktum som försvårar en affär rejält.
Ändå behöver det alltså inte omöjliggöra en AIK-comeback för Obolo redan kommande säsong.
Solna-klubben utesluter nämligen inte att köpa loss argentinaren från gällande kontrakt, bara inte priset blir för högt.

- Jag vet inte. Jag kan inte svara på det, säger Jens Andersson.
- Det är än så länge lite för tidigt och vi har fortfarande inte varit i kontakt med klubben. Det är ju först därefter vi vet om en affär är möjlig, utifrån om Arsenal är beredda att sälja honom - och hur mycket han skulle kosta.

Hur realistiskt är det med Obolo redan i vår i AIK?
- Det är för tidigt i processen för att kunna kommentera det.

Publicerad 2010-10-13 kl 21:26
Annons
Annons
Annons