Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

EXTRA – Djurgårdens nya styrelse med Roos, Darnell och landslagsläkare Forssblad

Per Darnell tar över efter Bosse Lundquist. Fotbollskanalen.se kan nu avslöja att Douglas Roos, landslagsläkaren Magnus Forssblad kommer in i styrelsen. Däremot fick inte Ronald Åman plats.

På måndag presenterar Djurgårdens valberedning förslaget till ny styrelse i Djurgården och i fredags berättade Bo Lundquist för fotbollskanalen.se att han kliver att styrelseuppdragen i klubben.

Per Darnell är den som kommer att ta över ordförandeposten, något fotbollskanalen.se nu fått bekräftat och en uppgift som tidigare funnits i DN.

Darnell har tidigare haft hand om DIF dam och varit ordförande i Djurgårdens alliansförening.

Dessutom kommer klubben att ändra styrelseupplägget. Tidigare har det varit en styrelse för den ideella föreningen, DIF FF, och en styrelse för Djurgårdens Elitfotboll, DEF AB – men nu ser det ut att istället bli två styrelser. En i Djurgårdens IF FF och en i Djurgården Elitfotboll AB. Valberedningens förslag på styrelse lämnas till årsmötet i mars. Om årsmötet väljer styrelsen som är föreslagen kommer sedan en bolagsstämma välja samma styrelse i Djurgården Elitfotboll AB.

Fotbollskanalen.se kan även avslöja att entreprenören Douglas Roos kommer att ingå i den nya styrelsen. De missnöjda fans som ville ha bort Bo Lundquist i höstas hade just Roos som ordförandekandidat men han anser sig inte ha tid för uppgiften att vara ordförande men har tackat ja till att ingå i den nya styrelsen.

En skräll i den nya styrelsen är landslagsläkaren Magnus Forssblad, som bekräftar för fotbollskanalen.se att han tackat ja till uppdraget att vara med att leda det nya Djurgården.

Han har under många år varit läkare även åt Djurgården men slutade för tre år sedan.

Ny i styrelsen ska även Johan Qviberg vara och uppges vara finansmannen Mats Qvibergs son. Han är 27 år och är en av börsens yngsta styrelseledamöter och har listas av affärstidningen VA som en av 101 supertalanger i Sverige.

Övriga i styrelsen är Lars-Erik Sjöberg som klev in som talesman för Djurgården under den tid i höstas då Bo Lundquist hoppat av. Ellinor Persson är kvar, precis som fansens representant Gustav Törngren.

En som inte fick plats i den nya styrelsen är förre spelaren Ronald Åman som suttit DEF AB:s styrelse och varit delaktig i framgången under Bo Lundquists tid vid makten. Han ansågs förknippad med den tidigare ledningen, enligt uppgift till fotbollskanalen.se.

Avhoppade Dif-basen Bo Lundquist kommer fortfarande att vara den största enskilda ägaren i riskkapitalbolag DFAB som finansierat mycket av klubbens satsningar. Ett bolag som blir fortsatt viktigt för klubben saknar resurser att satsa stort i dagsläget.

Publicerad 2009-02-07 kl 18:02