POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Extra årsmöte i DIF – 25 miljoner om Jacobson väljs.

Djurgården har utlyst ett extrainsatt medlemsmöte där medlemmarna ska få rösta om Tommy Jacobson ska ta över som ordförande i klubben. Om Jacobson väljs har han säkrat 25 miljoner kronor till den ekonomiskt utsatta klubben.

Djurgården Fotboll höll under fredagen ett extrainsatt styrelsemöte och efter det ulystes ett nytt medlemsmöte för att medlemmarna ska kunna ta ställning till om man vill att Tommy Jacobson ska ta över som ordförande i krisklubben.

Tommy Jacobson som idag är ordförande i Djurgårdens riskkapitalbolag har lovat klubben 25 miljoner kronor om han väljs som ordförande. 10 miljoner av pengarna ska gå till att plåstra ihop klubben som läcker ekonomiskt – medan 15 miljoner ska gå till spelarförvärv.
- Det rör sig inte om några lån, det är pengar som går rakt in i klubben, säger Per Darnell, nuvarande ordförande i Djurgården

Darnell är den som utlyst mötet, även om det innebär att han kan komma at röstas bort.
- Jag försöker tänka bort min egen person. Mitt uppdrag är att göra det bästa för föreningen. Det här skulle lösa väldigt många besvärliga situationer vi har i dag, säger han till Sportbladet.
Jacobson har ett par krav som han vill ska uppfyllas om han väljs till ordförande: Ingvar ”Putte” Carlsson ska väljas in i styrelsen – och han vill att förändringarna ska ske omgående.

Enligt Darnell har Jacobson motiverat kravet att det ska ske på en gång med att han inte vill vänta tills nästa år då han skulle betrakta det som förlorat.

Det extrainsatta årsmötet kommer att utlysas inom den närmaste veckan, tror Darnell. Till dif.se bekräftar också Per Darnell att Hasse Backe har ställt sig till klubbens förfogande som ett stöd till tränarna.

Publicerad 2009-10-09 kl 20:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå