POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''Extra roligt att slå Kalmar efter Feyenoord-matchen''

Kalmars skräll mot Feyenoord är det största som hänt fotbolls-Sverige sedan Helsingborgs Champions League-äventyr i början av 2000-talet. Orden är Stefan Rehns inför söndagens cupfinal.

- Ja det tycker jag. De har verkligen stått pall, inte bara i Uefacupen, utan hela säsongen på alla fronter. Jag är kanske lite överraskad, men mest av allt är jag imponerad, säger Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg är borta sedan länge ifrån guldstriden, ett race Kalmar FF ser ut att vinna. Men Stefan Rehn ser ändå en cupseger som ett sätt att lappa ihop Blåvitts säsong som inte nått upp till fjolårets nivå som slutade med SM-guld. Men det är inte bara titeln som hägrar. Att få slå ett lag som är på väg mot SM-guld och som nyligen slagit en storklubb som holländska Feyenoord, ja, det är lika mycket värt bara det.

- Det absolut en dimension att de nyligen slagit Feyenoord - det skulle vara hur skönt som helst att få besegra Kalmar i det här läget.

Är det här det största sedan Helsingborgs avancemang till Champions League?
- Det största sedan Helsingborg? Det håller jag med om. Ja det tycker jag. De har verkligen stått pall, inte bara i Uefacupen, utan hela säsongen på alla fronter. Jag är kanske lite överraskad, men mest av allt är jag imponerad.

Går det att ens jämföra cupen med ett SM-guld?
- Det är en titel det handlar om och det är alltid viktigt. En cupseger skulle vara värd mycket. Det är klart att det skulle kännas jätteroligt och skulle innebära att vi skulle ta tredje titeln på bara ett år.

Du har aldrig känt någon tvekan att satsa på cupspelet?
- Nej, det är det är det enklaste sättet att komma ut i Europa. Och med tanke på chansen att få komma ut i Europa så har det hela tiden varit givet med en satsning i cupen.
- Vi blev tvåa i fjol, förhoppningsvis lyckas vi den här gången.

Ola Gustavsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-20 kl 19:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå