Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Extremt, aldrig varit med om något liknande"

Fyra nyckelspelare ut - sex nya namn in, varav flertalet är okända för svensk publik. Full snurr i serieledande Helsingborg inför guldspurten. Mattias Lindström medger att det inte är helt optimalt.

- Vi ska inte inbilla oss att det går att gå helt opåverkad av detta, på något sätt rubbas det ju, säger Mattias Lindström till FotbollDirekt.se.

- Men vi har trots allt kärnan i laget kvar och vi är ett jävligt bra lag.   

Helsingborg är i förarsätet inför slutspurten av allsvenskan. Sex poäng ner till tvåan Elfsborg, men skillnaden i transferaktivitet lagen emellan har varit stor under sommaren. Medan Elfsborg bara tappat James Keene av etablerade namn så har HIF fått se nyckelspelare efter nyckelspelare lämna: Alexander Gerndt, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Rasmus Jönsson.
- Helt extremt, jag har aldrig varit med om något liknande i någon klubb, säger Mattias Lindström.

- Sedan kan jag ju förstå klubben att man säljer, men vi ska inte inbilla oss att det går att gå helt opåverkad av det här.

HIF har agerat mot spelarflykten och tagit in sex spelare varav tre mot slutet av fönstret; mittbacken Erlend Hanstveit, mittfältaren Gudjon Petur Lydsson samt forwarden Thomas Sörum.
- De tre har jag inte hunnit träffa, men det ska bli spännande att se vad de kan göra. Mittbacken verkar ha varit med om ett och annat, verkar finnas rutin där men det var inget namn jag kände till.

- De är inte så namnkunniga men det kan nog bli bra ändå, jag litar på klubbledningen. Nu handlar det om att snabbt få in dem i gruppen, men det brukar vi vara bra på i Helsingborg. Det krävs så lite, man tar med dem på en fika och sen är de oftast inne i gänget.

I fjol ledde HIF serien för Skånerivalen Malmö när VM pausade allsvenskan under juni månad. Under hösten darrade man dock och Malmö kunde gå både ifatt och förbi och tillslut spela "himm" guldet. Att laget var med i guldstriden även förra året ska de dra nytta av nu.
- Alltså, det är ju precis som i fjol, det är vi och ett lag till som är totalt överlägsna, de andra är inte i närheten. Vi har ett riktigt bra lag, men problemet är att Elfsborg också är riktigt bra.

– Men självklart är det en fördel med fjolårets erfarenheter. Vi vet att vi är förberedda och vi vet hur vi ska hantera det. Vi vet också vad vi gjorde fel i fjol och de felen ska vi inte göra i år.

Vad är receptet?
– Det gäller att fortsätta att tro på och våga spela vårt spel hela, hela tiden. Förra året blev vi ängsliga när allt inte gick klockrent, i år kommer vi mala på framåt så länge det går.  

Publicerad 2011-09-04 kl 18:28
Annons
Annons
Annons