POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Facket om misshandeln: "Helt oacceptabelt"

Foto: Scanpix

Misshandeln av en journalist i samband med derbyt mellan Djurgården och Hammarby var den andra attacken mot en sportjournalist på kort tid denna allsvenska fotbollssäsong.
- Helt oacceptabelt, säger Jonas Nordling, ordförande i Journalistförbundet, till TT.

Det var under pausvilan som en åskådare tog sig in på pressläktaren och attackerade en journalist från TV4-gruppen. Journalisten fick ta emot slag i ansiktet innan åskådaren brottades ner och greps av en polis som var på matchen privat.
Åskådaren, en man i 30-årsåldern, släpptes efter förhör men är fortsatt misstänkt för misshandel.

- Även om det inte är en förmildrande omständighet för misshandeln så var det inte ett angrepp mot personen i egenskap av journalist. Det här hände efter att den här åskådaren kom in och satte sig på pressläktaren och man bad honom att gå därifrån, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen, till TT.

Det här var den andra attacken mot en sportjournalist på kort tid denna allsvenska fotbollssäsong. I samband med den allsvenska premiären mellan Örebro och Djurgården den 3 april blev en fotograf på Nerikes Allehanda påhoppad av fotbollssupportrar.

- Den stora frågan är vilket samhälle är det vi får när det är helt okej för vissa individer att attackera journalister på en sporthändelse eller i samband med en demonstration. När man börjar misshandla journalister är man på ett sluttande plan, säger Jonas Nordling.

Publicerad 2016-04-20 kl 09:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå