Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fagercrantz lovar mer: "Nästa år ska jag få mitt stora genombrott"

Flygande start för Kristoffer Fagercrantz. Men på sistone har det gått tyngre. Hur väntat som helst, menar Fagercrantz.
– Nanne har sagt att dippen kommer att komma, säger han.

Inför säsongen hämtades Kristoffer Fagercrantz till Kalmar. 2010 hade han imponerat stort i Jönköping Södra och gjort hela 11 mål från sin mittfältsposition i superettan. Förväntningarna var alltså stora på 24-åringen när han anlände till Guldfågeln Arena.

Nu har Fagercrantz spelat lite mer än en halv säsong för KFF och han är ganska nöjd med vad han presterat hittills. Nyförvärvet har hunnit med tre mål och två assist från sin mittfältsposition.
– Det har gått helt okej för att vara första säsongen. Sedan vet att jag kan göra fler poäng. Jag är ju en poängspelare och jag hade velat göra fler poäng. Men man får ändå se på det som så att det är första säsongen, säger han till FotbollDirekt.se.

– Säsongen har varit godkänd, men inte mer. Jag har fått spela och fått förtroende av Nanne (Bergstrand, tränare). Han måste vara nöjd med mig då ju, fortsätter han.

Mittfältaren uppgavs kosta 1 miljon kronor för Kalmar att köpa loss från Jönköping och spelaren själv ångrar definitivt inte flytten.
– Jag tycker att jag gjorde rätt val. Det är ju egentligen först nästa säsong som jag ska få mitt genombrottsår.

Rädslan för att det inte ska släppa rejält i Kalmar framöver är alltså inte stor. Fagercrantz känner också redan förtroende från tränaren Nanne Bergstrand.
– Jag var ju avstängd borta mot AIK. Sedan har jag inte fått starta i de två senaste matcherna, men jag har hoppat in. Det är bara att jobba på och ta tillbaka platsen. Det är inget jag grämer mig över. Jag har spelat alla andra matcher, vilket är rätt så okej för att komma från superettan.

Hur har steget från superettan till allsvenskan varit?

– I början kände jag inte så stor skillnad, det vara bara mer böljande spel. I början fungerar det alltid bra och sen kommer en dipp. Både Nanne och vår sjukgymnast har sagt att dippen kommer att komma, men jag har inte riktigt trott på det. De har bara undrat när den skulle komma.

Kalmar ligger just nu på en sjätteplats i allsvenskan och det är hela 15 poäng upp till serieledarna Helsingborg. Guldtåget ser alltså ut att ha kört ifrån smålänningarna.
– Vi tar en match i taget. Helsingborg och Elfsborg ser starka ut. De petar in bollar i slutet och vinner matcherna. Det är tufft men vi ska göra så gott vi kan för att hänga med, säger Fagercrantz.

– Efter fyra förluster så har det vänt lite. Vi har hittat tillbaka till vårt försvarsspel och nu gäller det att göra samma sak offensivt.

Men ni kan väl nå någon av Europaplatserna?

– Ja, bara vi får det att stämma. Om man kommer in i en bra trend så kan segrarna bara rulla på.

Martin Petersson

Publicerad 2011-08-12 kl 17:19
Annons
Annons
Annons