POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

FAKTA & ANALYS - måndagens allsvenska matcher

AIK besgrade Gais på Råsudna samtidigt som MFF tog tre mycket viktiga poäng. Amerikanen Alejandro Bedoya frälste ÖSK och Örgryte tog en ny poäng i jakten på allsvenskt överlevnad.

AIK på Råsunda är ingen enkel uppgift för de allsvenska lagen. Efter kvällens match mot Gais kvarstår det faktumet efter att tre vänsterfötter legat bakom matchens enda mål. Kapten Daniel Tjenström hittade ut till Bojan Djordjic som skickade in ett inlägg till Nils-Eric Johansson som inte gjorde några misstag. Med en distinkt nick avgjorde försvararen och resultatet stod sig matchen ut. AIK fortsätter därmed att haka på topplagen i tabellen.

AIK – Gais 1-0 (1-0)
Målen : 1-0 (64) Nils-Eric Johansson
Varningar , AIK: Daniel Tjernström, Bojan Djordjic, Gais: Richard Spong
Domare : Michael Lerjeús
Publik : 16461

Den första halvleken bjöd på mängder av målchanser åt båda håll. Men det var i den andra halvleken som allt skulle avgöras. Halmstads målvakt Magnus Bahne, som brukar agera säkerheten själv, bäddade för det första målet när han gjorde en grov felbedömning som ledde till att unge Jiloan Hamad kunde göra 1-0 i öppen bur. Agon Mehemti kom sedan in och ökade på målskörden med två fina mål. Malmö tog därmed sin första vinst sedan i maj och fick igång målskyttet som lyst med sin frånvaro hela säsongen.

Halmstad – Malmö 0-3 (0-3)
Målen
: 0-1 (68) Jiloan Hamad, 0-2 (86) Agon Mehmeti, 0-3 (89) Agon Mehmeti
Varningar , HBK: Emil Salomonsson, Marcus Olsson, MFF: Jasmin Sudic, Rick Kruys
Domare : Martin Hansson
Publik : 8016

Formstarka BK Häcken såg länge ut att kunna bärga tre nya poäng på Rambergsvallen efter att Jonas Henriksson gjort 2-0 i den andra halvleken. Med knappa kvarten kvar satte ÖSK:s tränare Sixten Boström in amerikanaren Alejandro Bedoya in i spel. Bedoya lyckades på kort tid ordnade både en reducering och kvittering för bortalaget.

Häcken – Örebro 2-2 (1-0)
Målen
: 1-0 (30) John Chibuike, 2-0 (59) Jonas Henriksson, 1-2 (84) Alejandro Bedoya, 2-2 (89) Alejandro Bedoya
Varningar , BKH: John Chibuike, Peter Nyström, ÖSK: Fredrik Nordback
Domare : Magnus Ahlsén
Publik : 1406

Ångestmöte på Gamla Ullevi när Hammarby var ute efter revansch från mötet på Söderstadion förra veckan. Det var Örgryte som skapade de vassaste chanserna, men firman Santos och Allbäck hade inte siktet inställt för dagen. Hammarbys nya brasse Rafael byttes in i mitten på den andra halvleken i jakten på ett mål, men Bajen kom aldrig riktigt nära. Istället slutade matchen mållös och tabellpositionerna förblir oförändrade för de bägge lagen.

Örgryte – Hammarby 0-0 (0-0) Målen: -
Varningar , ÖIS: -, HAM: Andreas Dahl
Domare : Jonas Eriksson
Publik: 4683

Publicerad 2009-07-27 kl 22:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå