1-0 Robin Staaf (32), 2-0 Eric Magloire Bassombeng (78).
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 9 344.
Örebro (4-3-3): John Alvbåge - Patrik Anttonen (Per Johansson 57), Bertin Samuel Zé Ndille, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Nordin Gerzic (Sebastian Henriksson 84), Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback - Eric Magloire Bassombeng, Robin Staaf, Ronnie Porokara.
Elfsborg (4-5-1): Johan Wiland - Martin Andersson (Johan Karlsson 33), Teddy Lucic, Andreas Augustsson, Mathias Florén - Stefan Ishizaki, Anders Svensson, Denni Avdic, Daniel Mobaeck, Emir Bajrami (Daniel Nordmark 80) - Fredrik Berglund.

Analys: En rejäl målvaktstavla av Johan Wiland gav Örebro ledningen. Visserligen hade Wiland solen i ögonen men en landslagsmålvakt ska inte tappa en frispark från halva plan framför fötterna på motståndarnas anfallare. Elfsborg växlade upp tempot i andra halvlek, mest tack vare att Stefan Ishizaki vaknade till rejält och skapade några hyggliga chanser, bland annat ett stolpskott från Fredrik Berglund. Men Elfsborgs offensiv kom av sig när Eric Magloire Bassombeng direktskarvade in 2-0 efter mycket bra förarbete av Nordin Gerzic. För Elfsborg blev hemresan säkert extra tung då Kalmar samtidigt vann sin match borta mot Gais. (TT)

Ljungskile-Gif Sundsvall 2-0((2-0))
1-0 Daryl Smylie (2), 2-0 Niklas Löfgren (10).
Varningar, Ljungskile: Daryl Smylie. Gif Sundsvall: Ari Freyr Skulason.
Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 2 651.
Ljungskile (5-3-2): Colin Burns - Edwin Phiri, Richard Jansson, Etchu Tabe, Damir Vitas, Robert Johansson - Aleksandar Kitic, David Leinar, Daryl Smylie (Martin Smedberg-Dalence 81) - Niklas Löfgren (Jörgen Wålemark 81), Pascal Kondaponi (Anders Augustsson 75).
Gif Sundsvall (4-3-3): Andreas Lindberg - Billy Berntsson, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Christian Söderberg - Tobias Eriksson, Joel Cedergren (Johan Patriksson 81), Nuri Mustafi (Kali Ongala 46) - Hannes Sigurdsson, Linus Hallenius, Magnus Powell (Ari Freyr Skulason 67).
Analys: Daryl Smylie fortsätter göra succé i Ljungskile. Mot Gif Sundsvall kom fjärde målet på lika många matcher när Ljungskile vann med 2-0. Ljungskile rivstartade mot ett passivt Sundsvall. Redan efter tio minuter hade hemmalaget ryckt till sig en tvåmålsledning i det oerhört viktiga bottenmötet. Daryl Smylie låg bakom båda målen. Ljungskile, som fortsätter spela 5-3-2, höll spelet uppe första halvtimmen. Sen var det mer och mer Sundsvall. Bortalaget tog över fullständigt i andra halvlek men hade inte kreativiteten för att skapa tillräckligt. Ari Freyr Skulason hade en frispark i stolpen. Närmare kom inte ett besviket Sundsvall som fick se Ljungskile passera i tabellen. (TT)

Halmstad-Djurgården 1-2((0-2))
0-1 Mikael Dahlberg (24), 0-2 Andrej Komac (38), 1-2 Marcus Olsson (57).
Varningar, Djurgården: Lance Davids, Daniel Sjölund.
Domare: Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna.
Publik: 5 621.
Halmstad (4-4-2): Magnus Bahne (Karl-Johan Johnsson 46) - Mikael Rosén, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per Johansson - Michael Görlitz, Andreas Johansson (Marcus Olsson 46), Sebastian Johansson, Anel Raskaj - Anselmo, Ajsel Kujovic (Emir Kujovic 75).
Djurgården (4-3-3): Pa Dembo Tourray - Lance Davids, Markus Johannesson, Peter Magnusson, Jan Tauer - Prince Ikpe Ekong, Enrico (Sebastian Rajalakso 60), Daniel Sjölund - Jones Kusi Asare, Mikael Dahlberg (Patrik Haginge 80), Andrej Komac (Kristoffer Näfver 71).
Analys: Något turbetonad trepoängare för Dif, som utnyttjade två försvarsmisstag av hemmalaget i första halvlek. Vid det andra målet skadade sig hemmamålvakten Magnus Bahne så illa att han måste bryta matchen i pausen, men den debuterande ersättaren Karl-Johan Johnsson sattes inte på några svåra prov när stockholmarna prioriterade att försvara sin ledning. HBK var det spelmässigt bättre laget under större delen av matchen, men hade svårt att sätta sina chanser. Dessutom gick man miste om en straffspark i slutminuterna när Dif-backen Jan Tauer täckte ut bollen med armen i eget straffområde, men domaren Peter Fröjdfeldt friade. (TT)

Gais-Kalmar FF 1-4((1-2))
1-0 Wanderson do Carmo (12), 1-1 Henrik Rydström (32), 1-2 självmål (68), 1-3 Patrik Ingelsten (70), 1-4 Abiola Dauda (81).
Varningar, Gais: Kennet Gustafsson, Levon Paschajyan. Kalmar FF: Marcus Lindberg, Jimmie Augustsson.
Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 3 299.
Gais (4-5-1): Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Andreas Tobiasson, Bobbie Friberg da Cruz, Kenneth Gustafsson - Tommy Lycén (Levon Pachajyan 54), Johan Mårtensson (David Durmaz 66), Wanderson do Carmo, Eyjolfur Hedinsson (Matao 75), Daniel Nicklassson - Björn Andersson.
Kalmar FF (4-3-3): Petter Wastå - Arthur Sorin, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Emin Nouri - Rasmus Elm (Abiola Dauda 71), Henrik Rydström, Viktor Elm - Daniel Silva Sobralense (Jimmie Augustsson 46), Patrik Ingelsten, Stefan Larsson (Lasse Johansson 46).

Analys: En mycket bra inledning på matchen från Gais sida. Redan efter 15 sekunder var Wanderson nära att göra 1-0, men Petter Wastå gjorde en bra räddning. Gais stressade Kalmar och skapade flera bra chanser och Wandersons ledningsmål var helt rättvist. Under andra hälften av den första halvleken kom Kalmar tillbaka och tog över spelet. Henrik Rydströms kvittering var också den rättvis. I paus gjorde Kalmar två byten och tog sedan helt över spelet. Då var det serieledarna mot ett mittenlag - klasskillnad. (TT)

Publicerad 2008-08-24 kl 20:35

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.