FAKTA: Häcken tog sen poäng - TFF knep alla tre

Med ett sent mål hemma på Rambergsvallen såg Mathias Ranégie till att ordna poäng för sitt Häcken mot Halmstad, som annars var på väg mot ännu en fin seger. I Trelleborg vann hemmalaget med 1-0 mot AIK och hakar på tåget mot toppen.

Precis som mot Kalmar gjorde Häcken ett tidigt ledningsmål mot Halmstad. Jonas Henriksson höll sig framme och överlistade Magnus Bahne redan i den tredje minuten. Men Halmstad jobbade sig in i matchen och Andreas Johansson kunde med ett distinkt skott ordna 1-1.
Matchen avgjordes i den andra halvleken när en uppvaktad Anselmo skakade av sig bevakningen och rullade in 2-1.
Med bara 13 sekunder kvar av ordinarie matchtid gjorde Häckens matchhjälte mot IFK Göteborg, Mathias Ranégie, ännu ett viktigt mål och grejade en poäng åt hisinge-laget.

BK Häcken - Halmstad 2-2 (1-1)
Målen : 1-0 (3) Jonas Henriksson, 1-1 (29) Andreas Johansson, 1-2 (61) Anselmo, 2-2 (90) Mathias Ranégie.

Varningar, Häcken: Johan Lind, Jonas Henriksson, Paulinho, Janne Saarinen, Halmstad: Tim Sparv, Marcus Olsson.
Domare: Markus Strömbergsson.
Publik: 1 970.

Trelleborg har fortfarande bara en förlust efter att laget vunnit med 1-0 mot AIK.
Andreas Drugge gjorde segermålet i mitten av den andra halvleken efter att han tämligen ostört fått vandra från mittcirkeln och rakt fram mot AIK-målet, mot en backande AIK-backlinje och därefter rulla in 1-0 bakom Daniel Örlund. Tafatt agerat av AIK-försvaret, som borde varit agerat fysiskt mot Drugges framfart. Matchen präglades av dåligt passningsspel och det blev upprörda känslor efter en frispark av Ortiz, som tydligt tog på en Trelleborgshand i muren. De massiva AIK-protesterna renderade i varningar på Ivan Obolo och Bojan Djordjic, som spelade från start. AIK jagade kvittering men kom inte närmare än en ribbträff av Ivan Obolo. TFF kunde hålla undan med både tur och skicklighet.

Trelleborg - AIK 1-0 (0-0) Målet: (56) Andreas Drugge.
Varningar, AIK: Patrik Bojent, Bojan Djordjic, Ivan Obolo, Martin Mutumba.
Domare: Johan Hamlin
Publik: 2 495.

Publicerad 2009-05-05 kl 21:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.