FAKTA: Här släpper DIF:s ångest - Henke derbyhjälte

De har väntat sedan första omgången, men mot Gais tog Djurgården full poäng igen. Det haussade Skåederbyt blev en tråkig historia som slutade 0-0. Gefle fortsätter att överraska och vann över Örebro SK med 2-0.

Det blev mycket kamp och få heta målchanser i det heta prestigederbyt mellan Helsingborg och Malmö FF. Bästa chansen i första halvlek hade MFF:s Guillermo Molins som sprang igenom motståndarförsvaret, men HIF:s målvakt Pär Hansson kom ut bra och avvärjde läget. Matchen såg ut att sluta mållöst. Men med bara en minut kvar att spela slog ytterbacken Christoffer Andersson ett inlägg som Henrik Larsson vräkte sig fram och styrde i mål.

Helsingborg - Malmö FF 1-0 (0-0)
Mål:
1-0 (89) Henrik Larsson
Varningar: HIF: Makondele, Lantz, MFF: Figueiredo, Ofere, Sudic
Domare: Martin Hansson
Publik: 15 800

Det blev en mycket underhållande match på Stockholms Stadion. Hårt pressade Djurgården fick precis den starten som de hade önskat sig. Sebastian Rajalakso vann en målvaktsretur och satte sitt första mål för året redan efter tio minuter. Gästerna var sedan mycket nära att kvittera när Oskar Wahlström av någon anledning var långt utanför sitt straffområde, men Mattias Lindströms lobb studsade över. Istället kunde kvicke Boyd Mwila lirka sig fram tryckte in 2-0. Planens främste, Wanderson, reducerade fem minuter senare med en konstspark. Mwila gjorde sin bästa insats sedan han kom till klubben och hade bud på fler mål. I andra akten hade Gais flera riktigt heta lägen, men Wahlström gjorde några riktigt vassa räddningar.

Djurgården - Gais 2-1 (2-1)
Mål:
1-0 (11) Sebastian Rajalakso, 2-0 (32) Boyd Mwila, 2-1 (37) Wanderson
Varningar: DIF: Dahlberg, Rajalakso, Johannesson, GAIS: Ekunde, Wanderson
Domare: Daniel Stålhammar
Publik: 7 218

Gefle fortsätter att bråka med de tilltänkta topplagen. Hemma mot Örebro SK vann gästrikarna med 2-0. Hasse Berggren var nära att ge Gefle ledningen i första halvlek, men lyckades få bollen över ribba från nära håll. Lite senare serverade veteranen istället anfallskollegan Amadou Jawo som styrde in 1-0. Innan paus vann 169 centimeter Jonas Lantto en nickduell och bollen letade sig förbi Örebro-målvakten John Alvbåge.

Gefle - Örebro SK 2-0 (2-0)