FAKTA: Kalmar vände mot Malmö – Elfsborg körde över ÖIS

Rasmus Elm sänkte Malmö med sin två mål efter 0-1 underläge i paus. Örgryte hade inte mycket att sätta emot Elfsborg på Borås Arena.

Malmö FF – Kalmar FF 1-2 (1-0) Mål: 1-0 (32) Wilton Figueiredo, 1-1 (48) Rasmus Elm, 1-2 (89) Rasmus Elm
Varningar: MFF: Daniel Larsson, Jonas Sandqvist, Gabriel
Domare: Markus Strömbergsson
Publik: 14178

Malmö inledde matchen mycket piggt och fick också utdelning för sitt offensiva spel. Mittfältslöftet Jiloan Hamad hittade in till Wilton Figueiredo som stänkte upp bollen i nättaket, 1-0 MFF. Kalmar kom ut till den andra halvleken med nyfunnen energi och Rasmus Elm kunde kvittera efter bara tre minuter genom ett hårt pressat distanskott. En minut före ordinarie tid sköt samme Elm in matchavgörande 2-1 för bortalaget.

Elfsborg – Örgryte 3-0 (2-0) Mål: 1-0 (29) Stefan Isizhaki (straff), 2-0 (38) James Keene, 3-0 (87) Emir Bajrami.
Varningar: ÖIS: Dennis Jonsson
Domare: Sven-Martin Åkesson
Publik: 10359

Örgryte fick ännu en gång se sig besegrade. Hemmalaget Elfsborg var det genomgående starkare laget även om ÖIS hade ett par chanser som de inte lyckades förvalta. Boråslaget öppnade målskyttet på straff genom Stefan Ishizaki efter att Anders Svensson på delikat manér klackat fram bollen till Martin Ericsson som gjordes ned. Martin Ericsson var även inblandad vid nästa mål när spelade fram bollen till en framstörtande James Keene som utökade ledningen till 2-0. Emir Bajrami kunde i slutet av den andra halvleken punktera matchen efter assist från Ishizaki.