Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

Eklund aktuell för återkomst i FFF - "Kommenterar inte namn"

Foto: SCANPIX

Falkenberg jagar en ersättare till Henrik Larsson. Samtidigt har tidigare succétränaren i klubben, Hans Eklund, blivit tillgänglig och nämns som aktuell för en återkomst.
- Vi kommenterar inte namn, säger sportchefen Håkan Nilsson till fotbollskanalen.se.

Henrik Larsson gjorde stor succé som tränare för Falkenberg och gjorde det som många trodde var omöjlig - klarade sig kvar i allsvenskan. "Henke" har lämnat för att ta över som tränare i Helsingborg och FFF söker nu efter en ersättare. Klubben träffade Ängelholms tränare Joakim Persson, men han nobbade.
- Han valde att fortsätta i Ängelholm, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson till fotbollskanalen.se.

Persson själv sa så här om beslutet:
- Efter att ha vänt och vridit på alla pusselbitar har jag kommit fram till att Falkenberg och Ängelholm är två likartade klubbar och samma typ av utmaning, säger han till sajten Alltid Fullsatt.

Nu går arbetet vidare för Falkenberg. Och det finns flera kandidater enligt Håkan Nilsson.
- Vi jobbar intensivt med den frågan och vi har ett antal alternativ som vi väl håller för oss själva än så länge, säger han.

Är det viktigt att hitta en ersättare så snabbt som möjligt?
- Nej, kvalité är viktigare än tid.

I förra veckan fick Hasse Eklund sparken från Kalmar FF. Tränaren gjorde succé i FFF när han säsongen 2013 tog laget upp i allsvenskan. Nu sägs han vara aktuell för en återkomst.
- Vi kommenterar inte några som helst namn utan vi diskuterar namn internt. Och förhoppningsvis kan vi så snabbt som möjligt presentera det, säger Håkan Nilsson.

Sportchefen vill inte kommentera några namn men hymlar inte med att Hans Eklund har ett väldigt gott anseende i klubben.
- Det året han var i Falkenberg var ju ganska framgångsrikt, ja.

- Eftersom vi gick upp i allsvenskan 2014 med Hasse Eklund som tränare så har väl inte hans anseende i Falkenberg på något sätt befläckats, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-11-17 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons