Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

Europaspel kan få Larsson att stanna i Falkenberg

Foto: Scanpix

Henrik Larsson, Falkenbergs tränare.

Falkenbergs FF är nära Europa-spel. Får det Henrik Larsson att stanna?
- Jag tror att han tänker på det, säger FFF-basen Lars-Eric Nilsson till fotbollskanalen.se.

Efter den avslutade säsongen håller Henrik Larsson just nu på att fundera över framtiden i Falkenberg. Under veckan har det rapporterats om IFK Göteborgs intressen, men Falkenberg hoppas att den gamla landslagsanfallaren stannar i klubben.

– Vi kommer att ha ett möte med Henke på torsdag eller fredag. Han vet vårt anbud och det ligger i hans händer, men vi hoppas såklart att han blir kvar då han varit en person som passat perfekt in i klubben, säger Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson till fotbollskanalen.se.

I och med att klubben slutade tvåa i den svenska Fair Play-ligan tilldelas man en europaplats ifall Sverige får en sådan av UEFA. Denna säsong fick Brommapojkarna en plats i Europa, och nästa år kan det alltså vara Falkenbergs tur. Detta kan vara en av faktorerna till att Henrik Larsson stannar hos halläningarna.

– Europaspel skulle påverka hela föreningen i och med uppmärksamheten och att man blir ett ansikte utåt för Sverige.

– Jag sa det till personalen här på kansliet idag att, nu har man varit med i Superettan och upplevt hur vi klarat oss kvar i Allsvenskan. Skulle det nu bli Europa League är det inte mycket kvar att uppleva, kanske Champions League i såna fall.

Tror du att Falkenberg har något att komma med i Europa?

– Ska jag vara helt ärlig är det inte många klubbar i svensk fotboll som har det. Det är bara Malmö som har en ärlig chans.

Publicerad 2014-11-05 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons