Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

Henke om den tajta bottenstriden: ”Vi har varit förberedda på det här hela året”

Foto: Scanpix

Henrik Larsson.

Falkenberg saknar den rutin som till exempel Gefle besitter av allsvensk bottenstrid.

Men tränaren Henrik Larsson menar att man är väl förberedda inför den tajta avslutningen.

– Att vi är där vi är, jag tror att vi varit förberedda på det hela året, säger Henke till fotbollskanalen.se.

Falkenberg gör sin första allsvenska säsong någonsin. På förhand var man nederlagstippade, och när fem omgångar återstod såg laget ut att gå mot nedflyttning. Men med två raka segrar innan landslagsuppehållet (4-2 mot Norrköping och 2-1 mot Häcken) har den allsvenska nykomlingen sett till att man har allt i egna händer inför avgörandet.

– Sen givetvis kommer det bli tufft. Men det behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut. Men vi ska göra vårt bästa för att göra det vi har sagt att vi ska göra hela året och det är ju att klara sig kvar, säger lagets tränare Henrik Larsson.

Falkenberg avslutar serien mot två bottenkonkurrenter, Halmstad och Mjällby. Men Henke Larsson vill inte gå händelserna i förväg utan fokuserar enbart på den kommande uppgiften.

– Det är bara en match som är viktig för tillfället och det är Helsingborg. Det är den vi fokuserar på och det är den vi kan vara med och påverka i, de andra kan vi inte påverka riktigt än. Utan det får vänta tills de matcherna kommer. Det är tre otroligt viktiga matcher och vi ska göra vårt eget. Vi har respekt för Helsingborg och deras kunnande men samtidigt måste vi ha tilltro till det vi gör och det vi har gjort hela året, säger Larsson.

Eftersom Falkenberg gör sin första allsvenska säsong har man ingen rutin av att slåss i bottenstriden. Men erfarenheten finns inom laget ändå, det menar Henrik Larsson.

– Jag har ju lite erfarenhet som tränare av att befinna mig i de här situationerna. Och det är många spelare som har varit med i Falkenberg när laget kvalade sig kvar i superettan. Så det är klart att det finns lite erfarenhet. Sen så erfarenhet, det spelar inte så stor roll utan det är bara att ta tillfället i akt när det bjuds och göra det bästa av situationen.

– Vi har ju varit tippade i bottenregionen hela året så för oss är det ju ingen överraskning att vi ligger där vi ligger. Det kanske är lite värre för Norrköping, Mjällby och Gefle, och Halmstad som trots allt ligger där.

Märker man av situationens allvar i truppen?

Nä, för det är ju som jag säger; vi har varit nederlagstippade hela året. Och att vi skulle vara i de nedre regionerna det är ingen överraskning för oss själva. Vi får vara lite realistiska. Det kommer upp en grupp som inte spelat i allsvenskan tidigare och tappat två tongivande spelare. Då måste man vara realistisk och förstå att det kommer att bli ett tufft år, men inte på något sätt omöjligt.

– För oss, att vi är där, jag tror vi har varit förberedda på det hela året och därför är förberedda för det här nu också, säger Henke till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-13 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons