Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

KLART: Han tar över Falkenberg efter "Henke"

Foto: SCANPIX

Nu är det klart.
Hasse Eklund, 45, ersätter gamle kollegan Henrik Larsson, 43, och återvänder som tränare i Falkenberg.
– Jag är mycket glad över att vara tillbaka, säger han.

Hasse Eklund var assisterande tränare åt Henrik Larsson i Landskrona Bois. Nu ersätter han densamme som huvudtränare i Falkenberg.

Eklund har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Falkenberg vill etablera sig i elitfotbollen med fokus på egna produkter och talanger i närområdet. Jag kommer med högsta motivation att försöka att utveckla det arbetet, säger han till klubbens hemsida.

Klubbchefen Patrik Lundgren:

– Ambitionen är att trots en begränsad ekonomi få fram ett slagkraftigt lag som fortsätter spela en attraktiv fotboll. Vi har haft bra resonemang om hur vi tillsammans ska fortsätta lyfta FFF. Klubben är i en viktig utvecklingsfas och det känns bra med den kontinuitet och kompetens som Hasse Eklund nu bidrar med.

2013 var det just Hasse Eklund som skrällartat förde Falkenberg till serieseger i superettan och tog upp dem till allsvenskan, där Henrik Larsson alltså tog över och byggde vidare på succén med nytt kontrakt. Eklund tränade i sin tur Kalmar under säsongen 2014 - en sejour som började briljant men slutade i sparken efter en mycket svag höstsäsong.

2015 blir återigen ett svårt uppdrag, menar Eklund.

– Klubben har gjort omöjliga prestationer två år i rad. Det mest spännande med att få tillhöra Falkenberg som tränare är just det faktum att ingenting verkar vara omöjligt, avslutar Hasse Eklund.

Publicerad 2014-11-26 kl 10:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons