Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

TV: Drömmål av Sören Rieks "Totti eller kanske ännu mer Cantona"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Sören Rieks bjöd på en tidig kandidat till årets mål när han på "Totti-maner" chippade in 2-0-målet mot Falkenberg i en match som slutade 2-1.
– Vi får se hur jag ska överträffa det här nu, säger Rieks till fotbollskanalen och skrattar.

Både Sören Rieks och Jakob Ankersen stod på noll poäng efter de sex första omgångarna. Mot Falkenberg fick duon fortsatt förtroende och Sören Rieks skulle tacka för det. Hemmalaget började klart bäst och skapade flera heta chanser, Jakob Ankersen rann igenom två gånger om men missade mål, Lasse Vibe var inte vän med bollen och Sören Rieks hade det tufft han med. Men Rieks skulle komma att spela huvudrollen på Gamla Ullevi.

Efter bara tio minuter av den andra halvleken spräcktes nollan på Gamla Ullevi. I en tilltrasslad situation fick Sören Rieks bollen, fick halvträff men lyckades ändå pricka in bollen bakom Otto Martler.
– Bollen studsar lite konstigt där och jag försöker mest bara få träff på bollen. Jag siktar kanske inte exakt där den går men det är skönt att se den gå in, säger Rieks.

Drömmål av Rieks
Jörgen Lennartsson valde att byta ut Mikael Boman i den andra halvleken och kasta in yttern Martin Smedberg-Dalence. Ett på förhand defensivt byte som fick Sören Rieks att ta klivet in i banan. Ett byte som skulle ge resultat. Med tio minuter kvar fick han bollen och strax utanför straffområdet chippade han iskallt in bollen bakom Martler som bara kunde stå och se på.
– Ganska snyggt! Flera lagkamrater gör bra löpningar och jag tänker om jag ska passa eller gå på avslut men väljer att chippa och det var väldigt skönt att se den gå in. Den kunde ju lika gärna gått stolpe ut, säger Rieks.

Efter matchen springer Emil Salomonsson förbi när Sören Rieks står och blir intervjuad och ropar ”Totti, Totti”. Något som Rieks är nöjd med.
– Ja, Totti eller kanske ännu mer Cantona. Vi får se hur jag ska överträffa det här målet nu.

Fortsätter du centralt nu?
– Det får vi se! Jag har ju spelat där tidigare i både Danmark och Holland och trivs där. Jag trivs bra på kanten med. Det är upp till tränaren och vilket system vi spelar, säger Rieks.

Får du vara lite kaxig på Kamratgården nu eller tar de andra ner dig på jorden direkt?
– Ja du, de skojade lite i omklädningsrummet och så men vi får väl se som de fortsätter eller om det bara var nu. Kul att göra ett sådant mål för det ger självförtroende och jag hoppas att det släpper lite nu så jag kan fortsätta leverera och hjälpa laget.

Inför matchen lovade du att göra mål och nu levererade du direkt, fortsätter det såhär nu?
– Ja! Vi får fortsätta göra intervjuer varje inför varje match nu, säger Rieks och skrattar.

I slutet av matchen bytte Jörgen Lennartsson ut Sören Rieks för Thomas Mikkelsen och Rieks fick ta emot stående ovationer på sina håll.
– Skönt att vi vinner och tar tre poäng. Det var ändå det vi var ute efter. Skönt att vinna när spelet inte är på topp, det har vi gjort några matcher nu. Det är ju fortfarande den där sista passen som inte varit bra nog för laget eller för mig, men det kommer. Defensiven är väldigt bra och får vi bara till det offensiva så ser det väldigt bra ut, säger Rieks.

Tveksam straff för gästerna
Med fem minuter kvar gick Tibor Joza omkull i duell med Haitam Aleesami. Markus Strömbergsson var säker på sin sak och blåste straff, även om det såg tveksamt ut. Den enorme Hakeem Araba var iskall från elva meter och rullade in reduceringsmålet.
– Jag kan köpa att han dömer straff där för det är ändå kontakt. Men jag drar undan benet direkt när han gör sin touch och han söker upp mig. Jag tycker den är ganska billig och jag har inte sett någon repris. Det kommer jag inte göra idag heller för då kanske man bara blir ännu surare, säger Aleesami till fotbollskanalen.
– Men skönt att vi vinner! Falkenberg skapade ju egentligen inget förutom två långskott och straffen.

Se Tottis gamla lobbmål här

Publicerad 2015-05-04 kl 21:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons