POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
19v

Falkenbergs ordförande slutar - efter 27 år i klubben: "Skön känsla av att få sluta på topp"

Foto: Robert Boman.

Lars-Eric Nilsson har varit ordförande i Falkenbergs sedan 1992.
Nu slutar han som ordförande i klubben - och det efter att FFF gått upp allsvenskan.
- En skön känsla av att få sluta på topp, säger han i ett uttalande.

För 27 år sedan var Falkenbergs FF en klubb med krisstämpel. FFF låg i division 2 och hade skulder på nästan 2,5 miljoner kronor. Det året valdes Lars-Eric Nilsson in som ny styrelseledamot och ordförande i klubben. Han fick ordningen på FFF och numera ligger klubben i allsvenskan och har dessutom en ekonomu som betydligt bättre än vad den var då.

Nu är dock Lars-Eric Nilssons period som ordförande i Falkenberg över. Klubben meddelar under onsdagen att Nilsson inte kommer att ställa upp för omval på nästa årsmöte.

- Det har varit oerhört roliga år som ordförande. Föreningen har utvecklats mycket och jag är stolt över att kunna lämna över ordförandeklubban med en bra ekonomi, ny fotbollsarena och en bra organisation på plats med starka medarbetare på vårt sportkontor. Att vi nu gått upp i Allsvenskan igen ger mig en skön känsla av att få sluta på topp med dessutom fem av mina viktigaste målsättningar uppfyllda, säger Nilsson i ett uttalande.

Under årens lopp har han samlat på sig mängder med minnen och han är särskilt nöjd med resan som klubben gjort genom seriesystemet.

- Långsamt men säkert byggde vi en allt stabilare organisation och när vi fick klart med flera stora huvudsponsorer togs nästa viktiga steg vilket gjorde att vi 2013 kunde vinna Superettan och bli Sveriges 62:a lag att spela Allsvensk fotboll. Det blev tre år i högsta serien och även om vi fick lämna serien 2016 kunde vi inviga vår nya arena tack vare ett bra samarbete med kommunen och resa oss snabbt igen. Detta är en bedrift som jag är riktigt stolt över.

Vem som efterträder Nilsson är inte klart. Det beslutet kommer att fattas på nästa årsmöte i februari.

Publicerad 2018-12-05 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå