Falkenbergs tredje raka förlust - tappade ledning till förlust mot Sirius

Falkenbergs FF tog ledningen mot IK Sirius.
Men Uppsala-klubben vände och vann efter Nahom Netabay avgörande mål i andra halvlek.

I den femte omgången av allsvenskan tog Falkenberg emot IK Sirius på Falcon Alkhololfri Arena. Hemmalaget Falkenberg kom till torsdagens match med tre raka förluster och var därav i stort behov av en trepoängare - och det skulle börja bra.

Falkenberg skulle pressa Sirius tidigt och en utdelning skulle komma - redan i den 20:e matchminuten. På en boll från Karl Söderström kunde Edi Sylisufaj avancera innan han skickade iväg ett hårt pressat skott i Jonssons högra hörn. 1-0 till Falkenberg. Hemmalaget med de klart hetaste målchanserna efter 45 spelade minuter.

Men Sirius skulle komma tillbaka - två gånger om. Drygt 20 minuter in i den andra halvleken fick gästernas Axel Björnström ett bra läge att kvittera, som han förvaltade på bästa sätt. Utjämnat på Falcon Alkoholfri Arena. Bara tre minuter senare kunde Nahom Girmai Netabay slå in ledningsmålet.

Falkenberg försökte sedan spela fram till en kvittering men lyckades aldrig.

I och med resultatet står Falkenberg på tre raka förluster i allsvenskan. Klubben får ladda för revansch mot AIK borta. Samtidigt ställs Sirius mot Örebro SK i nästa omgång.

Falkebergs FF: Brattberg - Joza, van Looy, Johansson, Ericsson - Mathisen, Björkegren - Söderström, Carlsson, Wede - Sylisufaj.

IK Sirius: Jonsson - Björkström, Ceesay, Ekdal, Björnström - Andersson, Hellborg - Ståhl, Sugita, Vecchia - Saeid.