POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Fansen hjälper blödande Gais: ”En gång och aldrig mer”

Blytungt på planen och mer eller mindre tomt i bankfacket - då visar Gais anhängare obändig lojalitet. I dag står det klart att krisklubbens så kallade framtidsfond dragit in närmare en halvmiljon på tre veckor.

- Vi är enormt tacksamma - nu ska vi i klubbledningen förvalta det här förtroendet, säger Gais klubbchef.

Att Gais blöder ekonomiskt är ingen hemlighet, och i slutet av augusti startades framtidsfonden, där medlemmar får köpa in sig för att hjälpa klubben klara ekonomin. I dag visar det sig att drygt 450 000 kronor samlats in. Gais klubbchef Leif Gjulem kan inte nog prisa de som ställt upp.

- Vi är enormt tacksamma, vi kan inte nog tacka alla som ställt upp. Det visar att Gais varumärke trots allt som hänt är väldigt starkt, säger Gais klubbchef Leif Gjulem till FotbollDirekt.se.

- Sedan tror och hoppas jag det visar att vi lyckats kommunicera och göra klart för fans och sponsorer vad som behövs, att vi förklarat vilket läge klubben befinner sig i och att det gått fram till folk.

Många tyckte tvärtom efter medlemsmötet, att man inte fick några svar alls?

- Det medlemsmötet... det var väldigt upprörda känslor och mycket frustration, men när allt hade landat och folk hade smält saker och ting så tror jag att det nu står klart vad som krävs för att vända på det här och att alla är med på båten. Vi börjar se ljuset i tunneln efter allt som varit.

Samtidigt som Gjulem visar tacksamhet så beklagar han att Gais har kommit dithän att fonden överhuvudtaget startades.

- Nej men det att hamna i det läget... att man behöver be om pengar från de som redan innan betalar till oss; sponsorer eller matchbiljetter och dylikt, det är inte roligt alls.

- Och det är inte hållbart i längden. Sådana här aktioner kan man genomföra en gång och aldrig mer. Det finns en gräns för folks tålamod och nu måste vi i klubbledningen förvalta det här förtroendet och visa att vi kan göra ett bättre arbete i framtiden. Det finns ju klubbat på ett styrelsemöte att driften ska gå plus minus noll nästa år oavsett serie, och det är det som gäller.

Framtidsfondens huvudsyfte är att stärka upp ekonomin på kort sikt, men pengarna ska också användas till ungdomsverksamheten och att finansiera Gaisgården.

- Vi har ett styrelsemöte på måndag där vi tar beslut kring framtidsfonden. Just nu ligger pengarna orörda och vi känner oss ganska säkra på att de inte kommer behöva användas i år, så pass säkra är vi på att klara av ekonomin i år. Om det skulle visa sig att det behövs så kan vi använda dem men som sagt ska det inte behöva bli så.

- Det har varit ett mål att komma upp i en halv miljon och nu är vi nästan där, sedan är allt utöver det bonus.

Publicerad 2012-09-12 kl 16:41

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto