Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fansen ifrågasätter MFF: "Kul att veta vad som ger avstängning"

Malmö FF har stängt av 18 supportrar. Men flera avstängningarna löper ut redan innan nästa säsong. Nu efterlyser MFF:s supporterordförande tydlighet från klubben: "Man vet inte vad som gäller".

Efter flertalet incidenter förra året har MFF tagit i med hårdhandskarna mot problemsupportrar. I dag framkommer att klubbens stängt av 18 supportrar. En siffra som överraskar Malmös supporterordförande.

- Det hade varit kul att veta vilka förseelser det gäller, jag har svårt att se att det skulle finnas 18 stycken som har gjort saker som lett till avstängningar, säger MFF Supports ordförande Magnus Ericsson till FotbollDirekt.se.

Men så är fallet. Tidigare rikspolischefen Björn Ericsson bjöds igår in till ett möte i Malmö med samtliga Skåneklubbar, samt polis- och åklagarmyndigheterna. Ericsson - nu ansvarig för Utredningen om idrottsrelaterat våld - mötte pressen efter mötet, varpå det kom det fram att MFF har 18 supportrar avstängda för olika förseelser. Två har straffats med avstängning i ett år.

ANNONS

MFF:s vd Per Nilsson förklarar att det inte rör sig om några nya avstängningar - de som är avstängda har straffats tidigare under säsongen och flera av straffen är i princip redan avtjänade då allsvenskan drar igång i vår.

- Siffran kommer att sjunka tills allsvenskan börjar, jag kan inte säga exakt hur många men det blir färre, säger Per Nilsson till FotbollDirekt.se.

- Det handlar om olika överträdelser, jag kan naturligtvis inte gå in i detalj på var och en, men det är för saker som har hänt mellan maj och september, det senaste i bortamatchen mot AZ Alkmaar då det brändes bengaler, där är det ett flertal som stängts av.

Magnus Ericsson tycker att avstängning i sig är en bra idé om det finns möjlighet att straffa personer individuellt. Men supporterordföranden efterlyser en tydligare kommunikation om vad som renderar avstängning.

ANNONS

- MFF kunde ha informerat internt till alla supportergrupperingar. Alltså, det är klart att folk fattar att vissa saker inte är okej, som att springa in på planen till exempel. Det blir ju påföljder av sådant. Nu ska MFF strama åt efter det som hände i fjol, så man har ju förstått att det kan bli fler avstängningar.

- Nu kommer den här siffran fram men man vet inte vad folk är avstängda för. Avstängningsstraffet ska ju verka avskräckande och då tror jag att det är bra att man tydligt visar redan innan, det kan verka preventivt. Att "den och den förseelsen kan leda till avstängning".

Per Nilsson menar att informationen har gått ut till MFF:s supportergrupperingar.

- Ja, det ska den ha gjort. Det är inte riktigt mitt bord, men vi ska ha kommunicerat det till supportrarna. Det finns ett väldigt tydligt regelverk om vad som ger avstängning och inte. När man tydligt stör ordningen inne på arenan så riskerar man att stängas av.

ANNONS

Magnus Ericsson:

- Nej, jag känner inte till att det var så många och varför. Nu ska ju vi supportrar inte vara med och stänga av folk, det är klubbens sak. Vi ska inte heller bestämma vad som ska ge avstängning. Vart man drar den exakta gränsen för vad som ska ge ett så hårt straff, det är svårt att säga.

- Men jag tror personligen på avstängning som straff i sig, det är det mest kännbara, att man inte får gå och se laget. Men då vill man gärna veta lite mer om vad som gäller.

Publicerad 2012-01-11 kl 17:17
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto