Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fansen kan värva spelare åt Hammarby

Allsvenskan 2009-05-28 kl 13:49

Hammarby är i ekonomisk kris. Då sluter fansen upp och startar ett riskkapitalbolag. Tanken är att supportrarna ska hjälpa klubben att värva nya spelare.

För ungefär ett år sedan samlade Bajengruppens initiativ Söderkisar in pengar till Transferkorgen. Nu tar supportrarna ytterligare ett steg med sin nya satsning Bajenborgen, vilket är ett rent riskkapitalbolag där vem som helst kan satsa pengar.
- Hammarby kan komma till oss med en fråga om vi är villiga att investera i en spelare, berättar Hans-Olov Öberg, Söderkisars ordförande, för FotbollDirekt.se.

Sedan är det upp till riskkapitalbolaget att ta ställning till att om det är intressant att investera i spelaren eller inte.
- Det är superviktigt att vi gör rätt bedömning. Vi har ett jätteansvar i att förvalta investerarnas pengar.

ANNONS

- Pengarna behövs mer än någonsin just nu och det är skönt att veta att de går direkt till värvningar och inte till några gamla skulder, säger Öberg.

Förutom Hans-Olov Öberg finns ytterligare fem personer i bolagets
investeringskommitté som tillsammans fattar beslut om investeringar. Bland annat den förre Hammarby-kaptenen Suleyman Sleyman som inför årets säsong inte fick något förnyat kontrakt utan numera spelar fotboll för Syrianska i superettan.
- Han tillsammans med Björn Hedenström ska göra den sportsliga bedömningen.

Hur fick ni med Sleyman? - Först har han ett stort Hammarby-hjärta. Sedan väcktes hans engagemang genom att de mindre rika fansen kan vara med och göra nytta. Det är inte de där investerarna som lägger in en miljon var.

Har ni fått någon fråga om investering av Hammarby än? - Nej inga konkreta frågor eftersom teckningen av andelar i Bajenborgen alltjämt pågår. Men självklart har vi en dialog kring vilka typer av spelarförvärv som kan tänkas bli aktuella. Ju kortare startsträcka vi har när allt går i lås, desto bättre.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto