Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fansen om register: Ingen praktisk betydelse

Rikspolisstyrelsen ska få föra ett register över tillträdesförbud vid matcher. Syftet är att få bort våld från arenorna. Men supportrarna tror inte på någon förbättring.

- Vi är extremt kritiska till att du som individ måste ta ärendet till tingsrätten för att bevisa din oskuld, säger Dan Blomberg, ordförande i Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna.

Dan Blomberg, ordförande i Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna, är kritisk till hur personer får tillträdesförbud, och är därmed inte gladare över att det blir ett nationellt register.

Det är en åklagare som beslutar om en person ska få tillträdesförbud, och om personen vill bestrida det får han/hon själv ta ärendet till tingsrätten.

- Vi är extremt kritiska till att du som individ måste ta ärendet till tingsrätten för att bevisa din oskuld. Det är fullständigt förkastligt. Många har inte förmågan att driva det. Och när frågan är avgjord i tingsrätten så har tiden för tillträdesförbudet redan gällt — personen har redan blivit straffad genom att inte ha fått gå på matcher, säger Blomberg till TT.

ANNONS

Vad blir det för skillnad när ett nationellt register införs?

- Det är ytterligare en fråga om registerföring av personer. Och även om man inte kan jämföra med polisens register över romer, som är väldigt mycket allvarligare, tycker jag att polisen visat att man inte är kapabel att hantera de här frågorna.

 Svenska fotbollssupporterunionens förre ordförande Victor Capel anser att införandet av det nationella registret inte får någon praktiskt betydelse.

-Visst, lagen är ganska tandlös om det inte finns något register. Men ur ett ordningsperspektiv fyller redan lagen sin funktion. Det kan hända att någon som är avstängd slinker in på arenan, men då håller de sig väldigt lugna. För när de väl är inne vill de inte bli utkastade. Och då fyller faktiskt lagen sin funktion med att det ska vara lugnt på arenan, säger han till TT.

ANNONS
Publicerad 2013-12-10 kl 14:50
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto