Fansen rasande efter förlust mot Varberg

Örebro var påväg mot förlust på hemmaplan när Alexander Johansson punkterade matchen med sitt mål som betydde 3-0 till Varberg. Målet blev droppen som fick det att rinna över för supportrarna.

Örebro har haft en tung säsong och under måndagskvällen förlorade sportklubben med klara 3-0 mot Varberg på hemmaplan. Då fick fansen nog.

När Varberg Alexander Johansson gjorde 3-0 blev en grupp i hemmapubliken rasande och förberedde för att springa ner på planen. Supportrarna fick stoppas av säkerhetspersonal och Örebrospelaren Nordin Gerzic tvingades gå fram för att lugna ner fansen som var uppenbart irriterade. Vad som sades mellan honom och fansen vill dock inte han uttala sig om.

- Det får stanna där, säger Gerzic till Discovery+.

När slutsignalen ljöd, bara någon minut senare, gick flera spelare bort och mötte de arga fansen. Polis fick kallas till.

- Varför gör du inte mål för, säger en av de upprörda supportrarna till Gerzic som är framme och för dialog.

Gerzic förstår fansens irritation, men tycker ändå att laget hade ett bra spel. Framförallt under första halvlek.

- Jag tycker att vi dominerar matchbilden, och sedan får vi en idiotutvisning. Vi har haft svårt att skapa målchanser, men jag tycker ändå att prestationen är ett steg framåt. Första 45 är de bästa på länge.

Han sågar också Nasiru Moros agerande som ledde till utvisningen.

- Moro får inte göra så där. Det är bedrövligt. Jag har själv gjort det så jag vet. Men någonstans får vi inte bete oss så. Vi ligger alldeles för dåligt till och måste hålla huvudena kalla.

Örebro ligger nu nästjumbo i allsvenskan, och har fem raka matcher utan seger. Varberg har åtta raka matcher utan förlust och ligger på åttonde plats.

Publicerad 2021-09-13 kl 21:21