Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fansens protest - tyst på läktarna

Snart blir det tyst på allsvenska läktare. Supporterföreningarna protesterar mot medierapportering och läktarvåld genom att - vara tysta.

Positiv Läktarkultur, ett samarbete mellan 32 supporter- och tifoföreningar, ska genomföra en tyst protest. Under allsvenskans 24:e och 25:e omgång kommer fans över hela landet att vara tysta under matchens första tio minuter.

- En oproportionerlig uppmärksamhet i media i kombination med en helt ny inställning till när en match bör avbrytas slungar oss allt snabbare in i en utveckling vi inte kan stoppa, låter det i uttalandet som publiceras på flera supportergruppens hemsidor.

Enligt supporterföreningarna har de själva ett ansvar för att skapa en kultur där inkastade knallskott och dylikt inte accepteras.

- Men ett inkastat föremål är inte tillräckligt för att rättfärdiga en medial rapportering, en politisk hetsjakt eller godtyckliga förbundsbeslut som samlat målar upp bilden av att svensk läktarkultur inte är fantastisk eller att läktarvåldet eskalerar, lyder uttalandet vidare.

Genom att vara tysta hoppas föreningarna som står bakom Positiv Läktarkultur kunna visa hur framtiden kan tänkas se ut om "hetsjakten och den oproportionerliga mediarapporteringen fortsätter."

Publicerad 2011-08-19 kl 13:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons