Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fantommatch ger Elfsborg lyxproblem

Kevin Stuhr Ellegaard skadade sig och Elfsborg tvingades i hast hitta en stand-in för Heerenveen-förvärvet. Och vilken succé – fenomenal i premiären mot Djurgården. Elfsborg utesluter nu inte att köpa loss sin norska sensation.

- Nej, det kan vi inte utesluta. Det kändes jättebra att se honom i premiären, ingenting är uteslutet, avslöjar Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson till FotbollDirekt.se.

Elfsborg bestämde sig i vintras när Jesper Christiansen bröt sitt kontrakt att köpa in ännu ett tungt målvaktsnamn. Heerenveens Kevin Stuhr Ellegaard fick budet och tackade ja och blev med det ett av allsvenskans högst avlönade målvaktsnamn. Men så för drygt en månad sedan bröt han tummen och operation – och plötsligt Elfsborg på bar backe på transfermarknaden.

I all hast var Elfsborg tvungna att hitta en etablerad korttidslösning fram till EM-slutspelet och norska kontakter gav snart förre Startspelaren Kenneth Höie. Efter premiären ser han nu ut som en sensation och det är inte utan att man undrar över – vad händer om hans succé håller i sig tiden ut med ett redan tungt namn som Ellegaard i klubben? En svår situation och Elfsborgs sportchef medger att det kan bli komplicerat att skicka i väg en spelare som Höie om han fortsätter att rada upp succér.

- Det är ett korttidskontrakt han har till sista maj och ett beslut vi tog då han kom. Men det betyder inte att vi utesluter någonting, säger Stefan Andreasson.

Är det möjligt att värva ett så etablerat namn till med tanke på så stor satsning ni har gjort på Ellegaard och en stor talang som Andreas Andersson? - Nej, vi utesluter ingenting. Vi får ta ett nytt beslut då när hans kontrakt går ut och se vad som händer.

Hur ser du på hans debut ? – en nödlösning som gör något av årets match redan i premiären?

- Alltså, du vet att jag inte gillar att prata för mycket men det är klart att det känns jättebra att få se honom börja som han gjorde. Det känns väldigt bra att få se honom lyckas som han har gjort.

Hur hittade ni honom – var det ett en chansning med tanke på så kort varsel det blev med Kevins skada, så nära inpå säsongen?

- Nej, det är ett namn jag har känt till i flera år och genom våra norska kontakter och Jörgen (Lennartsson) har vi varit säkra på att han har den kvalité han redan nu har visat.

Vilken fantastisk debut han fick till?

- Ja, det var härligt att se, det är en riktigt bra målvakt men också en riktigt bra kille.

Publicerad 2012-04-05 kl 14:28
Annons
Annons
Annons