Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Farnerud får gå gratis från Sporting

AIK och Djurgården för diskussioner med Pontus Farnerud - men även klubbar i Danmark, Norge och Holland är intresserade. Inte konstigt - den förra landslagsmannen flyttar gratis.
- Sporting har sagt att man släpper mig om man blir av med min lön sista året, säger Pontus Farnerud till fotbollskanalen.se.Mittfältaren Pontus Farnerud har de senaste två säsongerna tillhört Sporting Clube de Portugal i Lissabon men nu ser det ut att ta slut.

Han har kontrakt ett år till men klubben släpper honom gratis.

- Jag har pratat med dem och om jag hittar något som är intressant kommer de inte att ta något betalt. Det räcker med att de slipper betala lön sista året på kontraktet, säger mittfältaren.

Pontus Farnerud är nu på semester och passar samtidigt på att sortera bland anbuden som kommer in. Ännu har han inte bestämt sig för vad han vill.

- Det kommer säkert ta några veckor till. Jag vet inte riktigt än och har en del att tänka på, säger den förre landslagsmittfältaren.

Pontus Farnerud slog igenom som 17-åring i Landskrona och hjälpte klubben till allsvenskt kval. Men redan 1998 flyttade han till franska Monaco som han tillhörde till 2005.

Han har även spelat för Strasbourg och Sporting och tillhörde VM-truppen 2002 och EM-truppen 2004.

Redan i mars var både AIK och Djurgården intresserade och träffade Farnerud i Portugal. Klubbarna är fortfarande med i jakten.

- Bägge har talat med min agent Claes Elefalk och de är intresserade. Vi har inte talat konkret men jag har fått en del att tänka på, säger han.

Har andra allsvenska klubbar, som Malmö, hört av sig?

- Nej.

Pontus Farnerud säger att det finns klubbar i Norge, Danmark och Holland som också visat intresse. Ännu har det dock inte blivit särskilt konkret.

- Holland är en bra liga där jag tror att min spelstil passat.

Franska ligan då, där du spelat tidigare?

- Nja, jag vet inte, när jag flyttade därifrån var jag sugen på att prova spela i andra ligor.

Hur ser du på att flytta hem till allsvenskan?

- Lite sugen är jag men jag har verkligen inte bestämt mig.

Du är gift med en fransyska. Hur ser hon på att flytta till kalla Sverige?

- Ha ha, du får väl ringa henne och fråga. Nej, men vi diskuterar om hur vi ska göra. Nu är jag på semester och sedan får vi se.

Publicerad 2008-06-09 kl 16:56
Annons
Annons
Annons