POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Farnerud: "Malmö är favorit i alla matcher"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. 2-0-segern mot Hammarby var ett steg i rätt riktning.
Nu ställs Häcken mot tuffast möjliga motstånd - Malmö FF.
- Malmö är favorit i alla matcher och har truppen för att vara det, säger Alexander Farnerud.

Fredagens träning är över och Mikael Stahre möter media intill konstgräsplanen på Gothia Park Academy.

I bakgrunden har det svenska damlandslaget dragit igång en av många EM-förberedande träningar. Häcken-tränaren har dock bara fokus på lördagens möte med Malmö FF. En tuffare utmaning än så går inte att hitta.

- Eftersom de ligger etta i tabellen och vann i fjol är de ju Sveriges bästa lag. Det är enkelt att konstatera. Sedan betyder det inte att man är slagen på förhand, säger han.

Hur stoppar man dem?
- Är vi tillräckligt bra med bollen stoppar vi deras idé. Sedan gäller det självklart att ha ett disciplinerat försvarsspel.

Häcken lyckades precis med det där i den senaste matchen mot Hammarby. Två mål framåt, noll bakåt. Det gav självförtroende.

- När man har vila på en månad och bara spelar en U21-match och en träningsmatch mot Ålborg, som var sådär, vet man inte riktigt var man står. Därför var det skönt att vi var så stabila som vi var och att vi visade upp en såpass bra offensiv att vi känner att det finns något att bygga vidare på, säger Stahre.

Alexander Farnerud fyller i tränarens ord när de byter plats en stund senare:

- Vi gjorde det bra mot Hammarby, vi gjorde det vi skulle. Vi var lite mer kompakta än vad vi var de två matcherna innan. Det kändes bra.

Du fick göra ditt andra mål för säsongen. Hur viktigt var det?
- Det var nog rätt viktigt. Både för min egen del och för lagets del att vi börjar få igång målskyttet lite. Det blev två mål, det kunde ha blivit ännu fler. Det var lite synd att vi inte kunde göra det. Det hade gett ännu mer självförtroende.

Vad säger du om Malmö FF?
- Malmö är ett bra lag och är favorit. Det är de i alla matcher. Och de har truppen för att vara det.

33-åringen tillägger dock:

- Malmö har haft många sista-minuten-vinster. Det är inte så att de har varit överlägset fantastiska och spelat ut varenda motståndare. 

- Sedan är allsvenskan så jämn att har du en bra dag kan du vinna alla matcher.

Under i stort sett hela vårsäsongen spelade Alexander Farnerud som offensiv mittfältare bakom Alhassan Kamara. 

Just nu brottas anfallstanken dock med ett hopparknä och blir borta i två månader. Ersättaren Chisom Egbuchulam är inte samma spelartyp.

- Kamara är mer kraft och närkamper. Chisom mer finess och kvickhet, säger Farnerud.

Behöver du ändra ditt spel när laget byter anfallare?
- Ja, man får anpassa sig. Chisom vill inte ha bollen på samma sätt som Kamara. Det är väl en liten justering. Sedan behöver man spela några matcher för att komma in i det och hitta samarbetet. Men det var en bra första match (mot Hammarby) och det kommer nog bli ännu bättre.

Häckens möte med Malmö FF startar klockan 18 i kväll och kan ses på C More.

FAKTA

Läget i Häcken

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Egzon Binaku, Juhani Ojala, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, David Engström, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Mohammed Abubakari, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Paulinho, Alexander Farnerud, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust

Trolig startelva (4-2-3-1): Peter Abrahamsson - Kari Arkivuo, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Egzon Binaku - Erik Friberg, Alexander Faltsetas - Nasiru Mohammed, Alexander Farnerud, Paulinho - Chisom Egbuchulam

Saknas: Joel Andersson (knä), Jasmin Sudic (knä), Alhassan Kamara (knä)

Publicerad 2017-07-08 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå