Farnerud missade straff när Häcken föll mot Ålborg

Alexander Farnerud blev målskytt och straffmissare när Häcken föll mot Ålborg. Den andra halvleken slutade mållös och slutsiffrorna skrevs till 1-2.

Häcken fick en tung avslutning på vårsäsongen i allsvenskan och blev utan seger i de tre sista omgångarna innan uppehållet.

Med mindre än en vecka kvar till omstarten i allsvenskan ställdes de mot danska Ålborg i en träningsmatch på tisdagen. Egzon Binaku, som var tillbaka i truppen efter U21-EM, inledde på bänken men hoppade in i halvtid.

Det var gästande Ålborg som tog ledningen i den 28:e minuten genom Rasmus Thellufsen. Tio minuter senare var det dags igen när Kasper Risgaard ökade på för danskarna. Dessförinnan tvingades Erik Friberg utgå skadad och ersattes av Alexander Faltsetas.

Häcken tryckte på för en reducering och fick utdelning i slutet av första halvlek. Alexander Farnerud mötte upp ett inlägg från Joel Andersson och tryckte bollen förbi Ålborg-målvakten Michael Lansing.

Men Häcken kom inte närmare än så. Med drygt 20 minuter kvar av matchen fick målskytten Farnerud en chans att kvittera på straff - men missade. Resultatet från den första halvleken stod sig matchtiden ut.

Allsvenskan drar i gång igen till helgen, men för Häckens del väntar match först på måndag då Hammarby kommer på besök till Hisingen.

Häckens startelva: Abrahamsson - Andersson, Lindgren, Ojala, Arkivuo - Mohammed, Friberg, Abubakari - Paulinho - Farnerud, Egbuchulam.

Ålborgs startelva: Lansing - Børsting, Pedersen, Holgersson, Blåbjerg - Meilinger, Christensen, Risgård, Thellufsen - Pohl, Sylvestr.