Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FC Rosengård om möjlig sammanslagning med MFF: ”Bäst att hänga ihop”

Foto: SCANPIX

Efter dagens nyhet om att Malmö FF ska prata om förslaget att starta en dam- och flickverksamhet så kommenterar FC Rosengårds klubbdirektör möjligheterna till en framtida sammanslagning.

Fotbollskanalen skrev på torsdagen om att fem stycken Malmö FF-supportrar har lämnat in en motion för att få styrelsen att återigen få in dam- och flicklag i föreningen.

Malmö FF hade tidigare ett damlag, men de bröt sig ur för knappt tio år sedan då de ansåg att styrelsen la ett för stort fokus på herrlaget. I dag heter damlaget FC Rosengård och har både en herr- och damverksamhet. De är öppna för samarbeta mer i framtiden, men det är inget som de pratar om idag, enligt FC Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes.

- Vi fokuserar inte på Malmö FF i den här klubben, vi har bland annat en Champions League-kvartsfinal snart som prioriteras. En ihopslagning är inte ett fokus för oss.

- Däremot kan jag tycka att det på lång sikt är bästa för fotbollsutvecklingen att damer och herrar hänger ihop. Det vet också Malmö FF att jag tycker, men kortsiktigt har vi fullt upp med vår egna verksamhet.

Trots att föreningarna gick isär så har de idag flera samarbetsområden, och Tjebbes beskriver relationen idag mellan föreningarna som bra.

- Vi möts på skolorna varje dag, då vi har skolverksamhet tillsammans. Dessutom spelar de träningsmatcher och har träningar på samma arena som oss.  

Publicerad 2016-02-05 kl 06:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons