Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fel Dif-spelare visades ut - i dag kan straffet ändras: "Ligger i allas intresse"

Daniel Stålhammar visade ut fel spelare. Senast på onsdagen kan straffet rivas upp.
- Vi vill självklart behandla detta före nästa match, säger Kenneth Thallinger till fotbollskanalen.se.

Djurgårdens hemmapremiär blev en rörig historia där själva resultatet, en trygg 1-0-seger för Blåränderna, hamnade ordentligt i skymundan. I stället kom det stora samtalsämnet att bli ett rött kort som mittbacken Marc Pedersen tilldelades. Han anklagades för att ha armbågat Sundsvalls Fredrik Holster i ansiktet och fick omedelbart lämna planen.

Enda problemet: Reprisbilderna visade med all önskvärd tydlighet att dansken inte gjort ett skvatt. Det var lagkamraten Yussif Chibsah som träffade Holster med armen, men han gick fri och hörde under resten av eftermiddagen till de bästa spelarna på Stockholms Stadion.

- Jag är naturligtvis väldigt besviken på mig själv, sade Daniel Stålhammar efteråt och erkände att han fattat ett felaktigt domslut.

Nu ska situationen prövas av svenska fotbollförbundets disciplinnämnd och fotbollskanalen.se kan berätta att så förmodligen sker redan under tisdagen.

- Det ligger i allas intresse att vi klarar av detta före nästa match, och den spelas i morgon, säger nämndens ordförande Kenneth Thallinger till fotbollskanalen.se.

Vilket material behöver ni titta på?
- Dels anmälan från domaren, vad han skriver där. Vi vill ju se om fel spelare visats ut och få en förklaring till varför det i så fall blivit på det sättet. Sedan behöver vi veta vem som skulle haft utvisningen i stället, säger Thallinger.

Sedan fattar ni ert beslut?

- Precis, men vi tar in yttranden från klubbarna och spelarna också. Så snart vi fått in dessa och domarens utlåtande har vi grund nog för att ta ställning.

Publicerad 2012-04-10 kl 10:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons