Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fem Assyriskaspelare slagna av Djurgårdsfans

Sammanlagt fem Assyriskaspelare attackerades av Djurgårdsfans på innerplan. En fick uppsöka sjukhus efteråt. Tack vare TV4:s bilder hoppas polisen kunna identifiera gärningsmännen.

- Kameratäckningen var stor på matchen och våra utsikter är goda, säger Mikael Petterson, befäl vid länskommunikationscentralen i Stockholm.

När supportrarna sprang in för att fira det allsvenska kontraktet efter 3-0-segern hamnade Assyriskas spelare i vägen. TV4 fångade situationen där Andi Toompuu golvades av en smäll i ansiktet.

- Sammanlagt var det minst tre, fyra i vårt lag som fick motta slag. Men bilden har inte helt klarnat ännu. De drabbade upplevde att det som hände var väldigt obehagligt och olustigt. Det här är ett stort bakslag för svensk fotboll, säger Robil Haidari, informationsansvarig i Assyriska.

Polisen Mikael Petterson berättar hur ordningsmakten upplevde läget och stämningen.

- Väldigt många sprang in. Och vi vet att fem Assyriskaspelare blivit utsatta. En har förts till sjukhus med nacksmärtor för kontroll.

TV4:s sändningsbuss fanns på plats vid Stockholms Stadion och polisen fick en dvd som ska användas i det fortsatta arbetet.

- I morgon blir det fullt pådrag med hela supporterpolisen samlad. De jag talat med hyser stark tro på att vi ska kunna lösa det här, säger Mikael Petterson.

Robil Haidari påpekar att även fotbollförbundet väntas agera efter det inträffade.

- Utöver det rent polisiära, med anmälningarna som upprättats, hade ju självklart förbundet delegater på plats, säger Haidari.

Enligt disciplinnämnden kan Djurgården straffas med böter eller spel inför tomma läktare.

Publicerad 2009-11-08 kl 22:11
Annons
Annons
Annons