Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fem dagar kvar - Aral jobbar på nyförvärv

Djurgårdens manager Göran Aral har bråda  dagar. Om fem dagar stänger transferfönstret och då ska han ha byggt en Djurgårdstrupp som klarar hösten.

- Ja, vi jobbar i alla fall på det. Det är dock lite osäkert vad vi har för ekonomiska förutsättningar att jobba med, säger han till Dagens Nyheter.

Djurgården har bara förstärkt laget med försvararen Yosif Ayuba under sommaren och han gick sönder tämligen omgående efter en bra premiärmatch.
Och med bara några dagar kvar till att transferfönstret stänger börjar det bli lite stressigt. Aral vet dock vad som behövs.
- Mittfältare. Men nu när vi har våra toppforwardar Johan Oremo och Boyd Mwila skadade, kanske vi måste titta efter forwardar också. Allt hänger på hur snabbt de kan komma tillbaka, säger Aral.

Precis som kollegan i Hammarby, Michael Andersson, har Göran Aral fått tagit del av frustrationen hos supportrarna.
- Javisst. Som enhet tycker jag de är fantastiska på att stötta just nu. Men sen får man givetvis sina stick också.

Aral är dock på det klara vad som måste till för att inte Superettan ska bli ett faktum när Allsvenskan summeras i början av november.
- Vi måste spela ett enklare spel. Vi har släppt in ofantligt mycket mål, så vi måste få försvarsspelet att bli stabilare. Visst, det är viktigt att göra fler mål också men får vi till försvaret, skapar det trygget också i anfallsspelet. När spelarna har varit med om att förlora så här mycket, blir det viktigt att jobba med deras trygghet för att de därifrån ska kunna lyfta.

Göran Aral anställde Zoran Lukic och Andrée Jeglertz i början av säsongen som tränare. Lukic har redan fått gå. Frågan är hur det är med Jeglertz om han sitter säkert. Svaret kommer kort och koncist från Aral.
- Ja.

Manager Aral tvingas allt mer förlika sig med faktumet att det kan bli spel i Superettan nästa säsong för Djurgården, även om chanserna fortfarande är goda för att hålla sig kvar.
- Oj, det vill jag inte ens tänka på. Det är ingen situation man vill hamna i. Det skulle vara ett väldigt avbräck för Djurgården, inte minst ekonomiskt.

Aral erkänner för DN att han faktiskt funderat på att ställa sin plats till förfogande men har ändå valt att fortsätta.
- I svarta stunder är det väl så. Men, nej och jag har inte fått några såna vibrationer från styrelsen heller.

Publicerad 2009-07-22 kl 14:56
Annons
Annons
Annons