POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

FEM SPANINGAR: "61 inlägg och 21 hörnor räckte inte för MFF"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

MALMÖ. Malmö FF fick bara oavgjort hemma mot Sundsvall.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

61 inlägg och 21 hörnor räckte inte för MFF

Idén var nog bra. Eric Larsson har få övermän i allsvenskan när det kommer till att hitta bra inlägg som ska färdas 20-35 meter. Behrang Safari var pigg och tog sina inlägg några meter närmare. Marcus Antonsson älskar att vara smart i straffområdet. Gif Sundsvall har ingen samling fyrtorn, och var numerärt lite tunnare i ytterzonerna.

Malmö FF försökte att använda inläggen, men det gav ofta inte mer än nästan-saker. Enligt Sofascore hamnade MFF:s siffror på 61 inlägg och 21 hörnor. MFF har varit bra på inlägg i sommar i ett mer varierat anfallsspel, men i dag var det tillbaka till vårens överanvändning. 

Eskelinen en av de unga bra

Vi har vant oss vid unga svenska målvakter som verkligen tar chanserna i sina allsvenska klubbar. Oscar Linnér, Isak Pettersson, Pontus Dahlberg, Marko Johansson – ni kan alla namnen.

William Eskelinen är också en av dem. Han har inte fått något (medialt) genombrott, men i dag skötte han sig väl. Framför allt måste det vara svårt att så ofta behöva ta beslut kring alla inlägg som dras in i närheten av sig.

Presspel vs passningsspel

Joel Cedergren sa det bra inför matchen. Tron att vinna för Sundsvall fanns där, något som inte har funnits lika naturligt tidigare år. De stora grejerna var istället om Sundsvall kunde stoppa offensiven i det han själv kallade för allsvenskans bästa lag på senare tid, och hur skulle fajten mellan Gifs passningsspel och MFF:s presspel se ut?

MFF vann definitivt fajten presspel vs passningsspel. MFF satte Fouad Bachirou på att hela tiden vara nära David Batanero (och Bonke Innocent på att skava lite ben ibland?), och Cedergren var inne i halvtid på att Batanero också borde få mer hjälp av lagkamraterna. Att Gif Sundsvall är ett lag som ofta ligger i absoluta när statistikprogrammen räknar passningar på olika sätt syntes inte i dag.

Det positiva för Sundsvall var att MFF inte kunde utnyttja sitt offensiva övertag, och att Gif Sundsvall bjöd på en sådan där kämparseger.

MFF-spelare som tog chansen

Walter Viitala gjorde sin första start i målet och gjorde det han skulle. Romain Gall har gjort bättre matcher. De två MFF-spelarna som kom in och verkligen tog chansen var dock två andra: Bonke Innocent och delvis Eric Larsson.

Larsson såg ut att ha en sådan där match där han var tvungen att göra poäng, även om det inte kom något. Innocent gjorde nog sin stabilaste match hittills. Han har gjort bra matcher tidigare, men då med några osäkra aktioner. I dag var det stabilt, bollvinnande, och hårt.

Och nu då?

Gif Sundsvall kan förlora alla återstående matcher med ett par mål och ändå ha gjort ett bra år, ett bättre år än förra året. Kan de även få in någon mer spelare i startelvan som kan göra mer nytta nästa år? Lite som de gjorde med exempelvis Romain Gall förra hösten? Kanske en David Haro, eller en Jonathan Morsay, eller en Pol Moreno några fler matcher?

Malmö FF:s småsmåsmå guldchanser försvann helt den här veckan. De kan som mest ta 62 poäng, och nu handlar det istället om Europa League-gruppspel och sluta topp-3 i allsvenskan.

AIK ser ut att vinna allsvenskan, men bakom där? IFK Norrköping 49 poäng, Hammarby 44 (en match färre spelad), MFF 44, Östersund 42, BK Häcken 40 (en match färre spelad). Vilka två lag får Europa League-platserna till nästa år?

Publicerad 2018-09-30 kl 20:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå