Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "De var bäst i Elfsborgs seger"

Allsvenskan

PARCHAL. Elfsborg besegrade Lyngby med 4-3.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Elfsborgs mål mot Lyngby i spelaren ovan.

Logiska halvlekar
Lyngby ligger sist i den danska ligan men var ändå bättre i den första halvleken mot Elfsborg. Det för att man ställde upp med en stark startelva, samtidigt som Jimmy Thelin mönstrade ett lag med spelare som satt på bänken mot FC Köpenhamn. Därför var det inte ologiskt att Lyngby ledde med 2-1 i halvtid. Men efter 60 minuter blev det en stor förändring. Då gjorde det danska laget sex byten, och fick ett sämre lag, samtidigt som Elfsborg gjorde åtta stycken, och fick ett bättre lag. Då tog Thelins lag över och kunde vända och vinna.

För få tog chansen
Elfsborg har bra bredd på många positioner, så nu när många fick chansen att på riktigt utmana om ordinarie platser i en riktig startelva, så var det intressant att se vilka som skulle utmärka sig. Samtidigt är det klart att omgivning är viktigt och att ju bättre spelare du spelar med desto bättre kanske du själv blir. Och kanske var det därför som ingen riktigt tog chansen mot Lyngby. Det gick att se att det finns spets i Jacob Ondrejka, men han kan mycket bättre. Samma med Gustaf Lagerbielke, men det var för hög felprocent i passningsspelet och han måste värdera bättre i när långa passningar ut mot kant ska slås. Tim Rönnings spel med fötterna hade mer att önska för att få Hakaon Valdimarsson att svettas. Och Kevin Holmén, Besfort Zeneli och Ahmed Qasem visade inte heller tillräckligt.

ANNONS

Inhopparna höjde nivån
Niklas Hult och Johan Larsson var bra mot FC Köpenhamn, och mot Lyngby kom båda in och återigen var bra. Larsson spelade fram till 3-3-målet. Hoppade in och var bra gjorde även Sebastian Holmén, Noah Söderberg, avgjorde med 4-3, och Jeppe Okkels, fixade straffen som han själv satte till 2-2.

En fin brödrakamp
På det centrala mittfältet ställdes 29-årige André Römer mot två år äldre brorsan Marcel Römer. Kunskapen om Marcel är inte stor men vid en titt på hans Wikipedia går det att läsa att Marcel är religiös och bär ett halsband med ett kors och när han inför match eller träning tar av sig det så pussar han på korset och ber. Marcel kom till Lyngby 2019 och spelade innan det i Sönderjyske, Viborg och Köge. I tisdagens match var båda bröderna lagkaptener. Fint. Båda klev av efter 60 minuter och kunde inkassera betyget godkänt.

ANNONS

Frågetecken på positionen som mittback
Vilka kommer att starta i den allsvenska premiären? Sebastian Holmén känns som nummer ett, men sedan är det öppet. Holmén och Gustav Henriksson startade mot FC Köpenhamn och båda kom in efter 60 minuter mot Lyngby. Men ingen känns klockren som partner till Holmén än så länge och det är överraskande att Gustaf Lagerbielke ännu inte har gjort det till sin plats, speciellt med tanke på hur bra han var i Degerfors. I september värvades Ibrahim Buhari, och han startade tillsammans med Lagerbielke mot Lyngby. Stark och bra på huvudet, men - och det här är med glimten i ögat - kanske borde behövt två huvuden till i stället för fötter, för spelet med fötterna hade mer att önska (förutom en fin nedtagning).

Publicerad 2023-02-07 kl 19:03
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto