Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "Det gick verkligen inte bra för Innocent"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF krossade Sirius med klara 4-0. Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons spaningar från matchen.

Bonke Innocents dåliga debut
Så kom äntligen första starten i Malmö FF för åttamiljonerkronorsvärvningen från Lilleström. Det gick verkligen, verkligen inte bra. I första halvlek kom han fel på det mesta: passningar, yttäckande, dueller. Det kändes som ett steg framåt varje gång han ens klarade av de enkla uppgifterna.

Många saker kommer att göra honom bättre. Matchen försvårades av kraftig blåst, och vi lär se ökad kvalitet och säkerhet med förbättrat självförtroende, större förståelse för sin roll, och en försäsong. Men. Jag förstår ändå inte hur det kan se såhär dåligt ut för en spelare som för tre månader sedan var genuint bra i den norska ligan och presterade ut som en potentiell succévärvning? 

Sista matchen i Uppsala för Busch Thor
Debut i division 2 som 23-åring, i division 1 som 25-åring, i superettan som 28-åring, och i allsvenskan som 31-åring. Trots den långsamma resan genom de svenska seriesystemen så var Niklas Busch Thor en kandidat till vårsäsongens bästa allsvenska elva.

Vår- och höstsäsongen har dock varit två motpoler för Sirius, och även om Busch Thor har varit fortsatt bra så har han inte varit på samma fenomenala nivå. Han har dock i flera år varit en av de viktigaste spelarna, och kanske även personerna, bakom klubbens utveckling. När han nu slutar så är det både en bra spelare och en stor ledare som ska ersättas.  

Allsvensk debut för 17-åringen Vagic
Det var inte förvånande att Malmö FF:s Pavle Vagic fick allsvenska minuter i år. Han ligger i rätt mix mellan grovjobb och malmöitisk kaxighet i sitt sätt att gå med och mot varje boll, samtidigt som han har många tekniskt fina lösningar, är välväxt, och trycker sig fram till många skott. 

En talang som har många saker, men där vi fortfarande väntar på att veta exakt vad han ska bli. Han själv föredrar central mitt, men ledarstaberna har primärt använt honom som offensiv allroundspelare. Inhoppet idag på en halvtimme såg också fint ut, och får han en fortsatt liknande utvecklingskurva som i år så blir det flera inhopp nästa år. 

Väntar Sirius bara på sin omstart?
Inte bara Busch Thor fick en avtackning efter matchen, utan också Ante Björkebaum och Andreas Eriksson. Fler kan följa: Josh Wicks, Moses Ogbu, och ett antal spelare som varit i föreningen i flera år har också utgående avtal. Hur mycket kommer att finnas kvar från vårens fina lag? 

Och hur väntar Sirius bara på att få fixa i ordning truppen för att göra en omstart på försäsongen? 

En av få positiva saker från Sirius' höst var dock framtidsplanerandet med sommarvärvningarna. Sam Lundholm, Elias Andersson, Skhodran Maholli, och Zackarias Faour kunde inte vända lagets negativa trend, men har fått viktig inskolningsperiod och ett par av dem kan gå in i en försäsong som upplärda och potentiellt bärande spelare. 

En bättre vecka för Svanberg
Mattias Svanbergs säsong i en mening: lovande försäsong, totalt en timmes speltid under våren, kraftfull förbättring under sommaren och därför flera starter och många inhopp, och utplaning igen efter ett par svagare insatser. 

I de fyra matcherna innan Sirius hade han bara fått ett femminutersinhopp. Den här träningsveckan lovade mer med flera kraftfulla bolldriv och därför kom starten idag. Sakerna han gjorde offensivt och defensivt visade också på en formbättring, och han var en av de bästa på plan med bland annat två bra assist.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-29 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons