FEM SPANINGAR: "Djurgården går fram som en ångvält"

HELSINGBORG. Djurgården är uppe i fyra raka segrar efter 2-0 borta mot Helsingborgs IF.
Här är Fotbollskanalens Erik
Hadzics fem spaningar från matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan

1:38
Höjdpunkter: Djurgården bortaslog Helsingborg på Olympia
1:34
Wikheim: "Det kunde blivit några mål till"
1:51
Gigovic: "Tråkigt att förlora hemma - det var viktiga poäng"

Loeper hamnade i centrum - på fel sätt
Helsingborgs 24-årige högerytter var säkerligen rejält revanschsugen inför kvällens möte, med tanke på att han blev ratad av moderklubben Djurgården i de sena tonåren. Wilhelm Loeper skulle också hamna i centrum på Olympia - men av fel anledningar. Loeper hade gruffats med Gustav Wikheim vid sidlinjen när han minuten senare jagade en långboll och satte en armbåge i käken på Hjalmar Ekdal. Utvisningen var solklar och satte HIF i en rejäl uppförsbacke efter 38 minuter.

Utvisningen förstörde HIF:s match
Första halvlek var inte någon av Djurgårdens bättre i år, men de hade kontrollen mot ett hemmalag som slarvade mer och stod för fler felpassningar. Det dröjde en knapp halvtimme innan de skapade den första stora målchansen, och den kom efter att Wikheim hittade Emmanuel Banda som frispelade Victor Edvardsen. Anfallarens avslut höll lika hög klass som framspelningen och gav Djurgården ledningen. Edvardsens femte mål i allsvenskan. Utvisningen skulle bli förödande för HIF, som hade hyfsad koll på Blåränderna fram till målet.

Djurgården går fram som en ångvält
1-0 ledning och en spelare mer på planen. Då finns det nog inget lag som är tuffare att möta än Djurgården i allsvenskan. Stockholmslaget bombarderade Kalle Joelsson och hans rödblå försvar med skott under den första kvarten i andra halvlek. Efter flera försök fick Gustav Wikhem in bollen med timmen spelad, framspelad av Edvardsen. Djurgården går fram som en ångvält och har hittat det tunga spelet som kännetecknar laget. Efter fem segrar på de sex senaste matcherna är de bara en poäng bakom serieledaren BK Häcken. Nästa helg möts lagen på Bravida Arena.

Banda och Wikheim tog chansen
Wikheim och Emmanuel Banda stod för succéinhopp i derbyvinsten mot Hammarby, där Banda spelade fram till norrmannens segermål. 24-årige Banda inledde i kväll istället för vårsuccén Hampus Finndell och tog verkligen chansen med en ny assistnotering. Wikheims match var inte lika bra sett till antalet missade målchanser. Men ett mål för andra matchen i rad kommer givetvis att överglänsa dem, och vinterförvärvet ser äntligen ut att vara igång.

HIF skriker efter ledare
Låt gå för att HIF ställde upp med ett väldigt ungt lag, med inlånad Amin Al-Hamawi på topp och en allsvensk debutant i P19-spelaren Anton Nilsson som hoppade in i andra halvlek. Det slående är hur ledarlöst det kan se ut när en sådan som Anthony van den Hurk till exempel inte kan spela. Armin Gigovic försökte mana på laget men fick det svårt efter den tidiga utvisningen. De färska tillskotten Thomas Rogne och Alexander Faltsetas lär gå direkt in i elvan och addera ledaregenskaper som HIF skriker efter.

Publicerad 2022-07-11 kl 22:31