Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
40v

Fem spaningar: "Fasta situationer åter bakom poängtapp i MFF"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF ledde med 3-1 med åtta minuter kvar att spela.
Då slog Sirius till med två sena mål och MFF fick nöja sig med en poäng.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Fasta situationer åter bakom poängtapp i MFF

Inför matchen skrev Fotbollskanalen om MFF:s förbättring på fasta situationer. Efter en svag start på året hade MFF växlat upp på både offensiva och defensiva fasta situationer. Magnus Pehrsson var nöjd.

-
Det gjorde jäkligt ont, de där tappade poängen mot Norrköping.

Han syftade på att MFF i den matchen tappade en ledning i slutet av matchen via två hörnmål. Idag tappade de segern efter ett frisparksmål och ett hörnmål. Totalt sett har MFF inte haft bra resultat nog på fasta situationer i år, och nu ligger de bakom två tunga och sena poängtapp.

Kan en dålig vecka förstöra en stor del av MFF:s säsong?

Med tio minuter kvar hade jag endast en potentiell rubrik nedskriven: ”Sarfo debuterande matchhjälte – enkel seger mot Sirius”. Nio minuter senare hade 3-1 blivit 3-3.

Malmö FF gör det aldrig enkelt för sig. Jag tycker att det är Sveriges bäst lag i år, men på de 13 senaste matcherna har de aldrig vunnit med mer än ett måls marginal. De har mycket kvalitet, väl genomarbetad taktik som ändå är flexibel, och verkar alltid vinna till slut (dock inte idag). Men. Kommer de i år lära sig hur en ”enkelt” vinner fotbollsmatcher?

Dessutom har den här veckan varit svag. 1-1 hemma mot FK Vardar. Tappa 3-1 till 3-3 mot IK Sirius. Det här poängtappet behöver inte betyda för mycket för allsvenskan, men är en rejäl smäll inför tisdagens CL-retur. Tänk skillnaden att gå in i en sådan match med en säker 3-1-seger och många bra spelarprestationer, eller att gå in med den här matchutvecklingen bakom sig.


Bra debuter i MFF och Sirius

Bägge lagen kommer att ha mycket nytta av sina nyförvärv. Kingsley Sarfo hade flera bra tekniska aktioner, gjorde ett mål, och borde fått en assist om inte Wolff Eikrem missat öppet mål. Med Sarfo bakom sig kunde Jo Inge Berget fokusera mer på avsluten och skapa tydligare anfallsroller. Ett bra köp.

Även Elias Andersson lär göra det bra för att ersätta just Sarfo i Sirius. Han assisterade 3-3, men visade framför allt ett passningsspel som kommer vara nyttigt både när laget bygger upp ett anfall och när de kontrar. Det är fortfarande oklart varför Henrik Larsson så enkelt valde att göra sig av med den unge, spelskickliga mittfältaren.

Även en tredje debutant, Maholli, fick med sig något personligt från matchen. en assist till 3-2-målet och beröm på presskonferensen efter matchen.

Gränserna i Sirius är svåra att veta

De har fått bygga sitt spelsätt i några år i superettan, men har också utvecklat och tagit in kapabla fotbollsspelare. Det spelar inte alltid så stor roll vem som är på planen, utan alla verkar kunna bidra med något även på den här nivån och laget kan göra mål på många sätt. Att göra tre mål borta mot Malmö FF, trots nyligen såld stjärna (Sarfo), är riktigt, riktigt bra.

Hur långt kan Kim Bergstrand ta det här laget? Vilka gränser kan vi sätta på dem, eller ska vi bara utgå från att de kan avsluta säsongen precis hur bra som helst?

Det enda positiva i MFF


Oscar Lewicki var bra i framför allt första halvlek, och fixade två mål med hockeyassist. Det kanske mest positiva var dock att några offensiva spelare fick visa att de håller på att finna form. Mattias Svanberg, Berget, Magnus Wolff Eikrem, och nyförvärvet Sarfo. Alla fyra gjorde poäng och visade starka prestationer innan slutet på matchen.

Om en ska dra klyschan ”ta med sig något från matchen” så var det väl det för MFF:s del. 

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-15 kl 18:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER