Fem spaningar från Blåvitt-MFF: "Borde ha darrat - men riktigt stabil"

GÖTEBORG. IFK Göteborg och Malmö FF delade på poängen i premiären.
Här är Fotbollskanalens Linus Peterssons fem spaningar från matchen.

Matchens siffra: 32 129
Göteborg kokade redan innan matchen och vid avspark exploderade Ullevi. Hemmaklacken levererade, bortaklacken levererade. Det blev precis den fotbollsfest vi hade hoppats på. Tack alla 32 129 åskådare för det.

Han tog chansen: Mikael Boman
Tobias Hysén, Elias Omarsson eller Mikael Boman. I Jörgen Lennartssons nya 4-4-1-1-formation verkar det bara finnas plats för en av anfallarna. Mot MFF blev det långe Boman som fick chansen. Han tackade för förtroendet genom att nicka in Mads Albaeks hörna redan i matchminut åtta. Frågan är dock om det inte skulle ha varit avblåst för offside i situationen innan..

Matchens grej: Hörnor
Mikael Boman inledde med att nicka in 1-0 på hörna. Pawel Cibicki följde upp med att göra detsamma till 1-1. Dessutom var det farligt på fler hörnor än så under matchen. Har lagen bara nött offensiva fasta situationer i vinter?

Vem imponerade om utländska scouter var på plats? Pontus Dahlberg
18 år. Allsvensk debut. Som målvakt. Mot Malmö FF. Inför 32 129 åskådare.

Pontus Dahlberg borde ha darrat av nervositet, men istället klev supertalangen ut och spelade precis så där stabilt som en förstemålvakt ska göra.

Räddningen på Pawel Cibickis nick fem minuter innan paus var dessutom svettigare än svettig.

Utländska klubbar har redan ringt Blåvitt och kollat läget kring målvaktsjuvelen. De kommer ringa ännu mer efter det här.

Det fungerade inte: Malmö FF:s start

Satt de kvar i omklädningsrummet? Låg de kvar på hotellet och laddade?

Hur som helst var Malmö FF inte alls på tårna under matchens första tio minuter.

Mikael Boman gjorde 1-0 i minut åtta. Hade Sören Rieks satt sitt friläge efter två minuter hade matchen kunnat vara över innan den ens hade börjat för MFF.

Se Dahlbergs jätteräddning på Cibickis nick i spelaren ovan.