Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spaningar från MFF-ÖSK: "Jeremejeff kanske ska ges förtroende?"

Allsvenskan

MALMÖ. Serieledaren MFF slog ÖSK med 2-1.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen. 

1:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmös egna produkter
Malmö FF har än så länge gjort det som föreningen lovade: lyfta in de egna produkterna. Idag var stora delar av defensiven uppfostrade i MFF, tillsammans med Pawel Cibicki och Markus Rosenberg från start i offensiven. Det är främst Cibicki, Brorsson, och Rakip som har fått – och tagit – förtroendet, även om Brorsson missade en nick vid 0-1. 

Efter sex omgångar står de egna produkterna för 52% procent av speltiden, en väldigt bra siffra för ett topplag. Kan MFF hålla sig över 50-gränsen till sommaren? 

Tama avslut
Det går att argumentera för att en stark delanledning till Malmö FF:s fina säsongsstart har berott på att de har haft väldigt bra avslut. Den här gången var det annorlunda för bägge lagen. Det borde ha blivit fler mål sett till hur ofta lagen kom fram till respektive straffområde. 

ANNONS

MFF är sårbara mot kontringar
Djurgården gjorde det med Gustav Engvall, Örebro med Kennedy Igboananike. Längre bollar mot en djupledsanfallare för att testa hur MFF:s höga backlinjen håller. För bägge lagen gav det flera farligheter, samtidigt som Örebro också kunde vinna boll högt och snabbt hitta avslutssituationer.

Nu gjordes målet av en lång inspark och en felnick av Franz Brorsson, men många fler lag kommer testa snabba anfallare mot MFF. Klarar Pehrsson av att lösa det problemet som Allan Kuhn såg tidigt förra säsongen?

… och kan MFF nu vända mot täta försvar
Mycket har varit bra i Malmö de senaste åren. En av de sakerna har dock inte varit att vända fotbollsmatcher. Innan matchen mot Örebro hade MFF endast vunnit två av de 19 senaste matcherna där motståndarna gjort 1-0.

Det är en förvånansvärt låg siffra för ett lag som byggt upp ett rykte om att vara allsvenskans mest spelskickliga lag, och därmed i teorin borde kunna bygga sig igenom lag som ligger för att försvara en ledning. 

ANNONS

Jeremejeff
Två av Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, och Alexander Jeremejeff ska starta ihop. Tränaren Magnus Pehrsson vill byta spelare efter motstånd och dagsform, men senast fick Berget och Cibicki starta. Nu flyttades de ner på yttermittfältet, och Jeremejeff som varit bortglömd fick starta.

Jeremejeff kan vara frustrerande med konstiga bolltapp, men han ger mycket i spelet. Det här året som en mer droppande anfallare, där han tar emot boll felvänd och låter Rosenberg ligga närmare mål. Man ska kanske ge Jeremejeff förtroende trots bolltappen?

Se Jeremejeffs mål i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-01 kl 17:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto