FEM SPANINGAR: Har Norrköping seriens bästa anfallstrio?

NORRKÖPING. IFK Norrköping besegrade Hammarby med 4-1.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

3:04

Har Norrköping seriens bästa anfallstrio?
Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Arnor Sigurdsson. IFK Norrköping har kanske allsvenskans bästa anfallstrio. Hammarby hade stora problem med trion. De pressade högt och bra (kanske inte alltid av Sigurdsson på bra där). Och sedan gjorde de poäng. Levi en assist, Nyman ett mål, Sigurdsson två mål och en assist. Den anfallstrion är för bra för att vara i ett lag som är elva i allsvenskan.

Bara för ”Peking-fansen” att njuta så länge det varar
Att Arnor Sigurdsson valde att gå på lån till ett kämpande IFK Norrköping… ja, det är bara för fansen att njuta så länge det varar. Med all respekt till IFK Norrköping, men Sigurdsson är egentligen för bra för att spela där han är nu. Han är kreativ, irrationell och svårfångad. Och numret när han showade med motståndarna ute vid vänsterkanten i andra halvlek där han avslutade med en helikoptersnurr, det var säkert värt entrépengen för många. Nu har Sigurdsson gjort fem mål och två assist på sex matcher.

Hårtork i halvtid - då kom Norrköping ut som ett lag
Glen Riddersholm var arg i halvtid. Han skällde och sa att vissa spelare hade tio minuter på sig att visa att de ville vara kvar på plan. Det gav önskad effekt. IFK Norrköping kom ut till den andra halvleken som ett lag. Alla jobbade stenhårt för varandra. Pressen var ofta bra, det var inte halvdant utan hårt, och fyra mål var frukten av att laget var bra. Det är exakt en sådan inställning som Norrköpings spelare måste ha för att hitta tillbaka och för att lyfta i tabellen.

Cifuentes del i målet
Precis innan Nahir Besara slog hörnan till 1-0 så ropade Marti Cifuentes och hans assisterande på Besara, de ville ha en hörna mot första stolpen. Besara lyssnade och så nickade Ari Skulasson in 1-0 i eget mål.

Press på Bajen i derbyt
1-4 mot IFK Norrköping gör att det nu är press på Hammarby i söndagens derby mot Djurgården. Förlust där och man är sju poäng efter Djurgården. Det har man inte råd med.
För IFK Norrköping gav segern lite andrum. Glen Riddersholms första allsvenska seger betyder att laget nu är elva, med åtta poäng ner till kval.
Publicerad 2022-09-05 kl 23:17